Croque madame ή scrumbled! Οι 4 καλύτερες επιλογές αυγού στο brunch

Και να μην έχεις πλέον καμία άγνωστη λέξη.
Τρεις μύθοι για την καθαριότητα του σπιτιού μας που ήρθε η ώρα να καταρριφθούν

Της Μάρως Καρούση 

Είναι η μεγαλύτερη τάση της εποχής, με το food trend του brunch να έχει δώσει άλλο νόημα στην έννοια του δεκατιανού και των Κυριακών μας.

Εννοιολογικά, το brunch είναι ένας σύντομος συνδυασμός των λέξεων breakfast και lunch και ενώ η ιδανική του ώρα είναι εκεί, στις 12:00μ.μ. με 13:00, τα περισσότερα μαγαζιά αναγράφουν στους καταλόγους τους πως το brunch σερβίρεται από τις 11:00 μέχρι τις 18:00, άρα έχεις όση ώρα θέλεις για να το απολαύσεις.

Δεν θα σταθούμε στα pancakes που θεωρούνται μια must επιλογή για το κυριακάτικο brunch σου, καθώς είναι αρκετά ξεκάθαρο ως έννοια και μπορείς να τα γευτείς από σοκολάτα, μπανάνα, μπισκότο μέχρι cheddar, μπεσαμέλ και μπέικον – φυσικά και υπάρχουν και αλμυρά και αν τα πετύχεις στο σωστό μαγαζί, θα πάρεις μια γεύση από τον Παράδεισο.

Θα σταθούμε στον χαώδη κόσμο των αυγών και στις τόσες απορίες που δημιουργούνται στο κεφάλι σου, στην ανάγνωση του εντυπωσιακού αλλά και αγνώστου κόσμου του croque madame και των scrambled eggs.

Benedict

Εξαιρετικά κλασσική επιλογή που συχνά παρερμηνεύεται και μπερδεύεται με το croque madame.

Τι είναι; Στο κάτω μέρος του πιάτου έχουμε δύο φουσκωτά ψωμάκια, πάνω τους μια φέτα μπέικον η ζαμπόν, ένα αυγό ποσέ και ως «topping» hollandaise, όπου hollandaise μια sauce από κρόκους, βούτυρο και λεμόνι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gordon Ramsay Restaurants (@gordonramsayrestaurants) στις

Light πράγματα παιδιά, για αυτό τα τρώμε μόνο Κυριακή, δεν είναι τυχαίο.

Croque Madame – Croque Monsieur

Φυσικά και δεν ξέρεις την διαφορά τους και γιατί να την ξέρεις άλλωστε όταν μπορείς να ρωτήσεις τον/την σερβιτόρο/α περί τίνος πρόκειται. Όμως όχι, σήμερα θα μάθεις.

Croque Monsieur, είναι η πολύ απλή εκδοχή, όσο απλή μπορεί να είναι σε ένα brunch menu, του τοστ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wal Untar Eventos (@wal.untar) στις

Μιλάμε για ένα τοστ που έχει τυρί μέσα και έξω, μπεσαμέλ τις περισσότερες φορές και κάποιου είδους αλλαντικό μέσα και τηγανίζεται.

Croque Madame, είναι ακριβώς το ίδιο απλώς πάνω του έχει ένα αυγό, τις περισσότερες φορές ποσέ, λιγότερες, τηγανιτό. Και θα το δεις σε video γιατί φήμες λένε πως αν δεν «γράψεις» να σπάει το αυγό, δεν έσπασε ποτέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Indulgent Eats | NYC Hong Kong (@indulgenteats) στις

Scrumbled eggs 

Δεν μοιάζουν με κανένα άλλο πιάτο αφού δεν πρόκειται για ενιαίο αυγό, αλλά για χτυπητό. Στα scrumbled μπορείς να βάλεις ό, τι θέλεις, από λαχανικά, μέχρι αλλαντικά, τυριά κλπ και να τα δεις είτε μόνα τους, είτε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη L y a n a (@healthymoodsf) στις

Florentine 

Πολύ ιδιαίτερο πιάτο, με ποσέ ή και τηγανιτά αυγά. Το concept είναι πως πάνω σε δύο ψωμιά brioche, βρίσκουμε σπανάκι σοταρισμένο σε βούτυρο, μανιτάρια και από πάνω αυγά μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Londonfoodfatty (@londonfoodfatty) στις

Έτοιμη να παραγγείλεις σωστά την Κυριακή;