Τρεις μύθοι για την καθαριότητα του σπιτιού μας που ήρθε η ώρα να καταρριφθούν

Και να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη.
Τρεις μύθοι για την καθαριότητα του σπιτιού μας που ήρθε η ώρα να καταρριφθούν
17 Απριλίου 2019 | 01:34

Της Μάρως Καρούση 

Φυσικά και κουβαλάμε όλες εκείνες τις συμβουλές καθαριότητας ανά τις γενιές, όπου πρέπει να βάλεις γρήγορα ταλκ σε μια λαδιά, ή να μουλιάσεις σε γάλα έναν λεκέ από κρασί.

Χωρίς να τα έχουμε ψάξει περαιτέρω, χωρίς να μας αφορά μια -αν όχι επιστημονική- έστω λογική εξήγηση σε όσα ακολουθούμε πιστά και τυφλά ανά τα χρόνια.

Ήρθε όμως η ώρα της αλήθειας και πάμε ευθύς αμέσως να καταρρίψουμε 3 από τους μεγαλύτερους μύθους της καθαριότητας για ένα σπίτι.

Μύθος Νο1: Το ξύδι καθαρίζει τα πάντα

Μέγα ψέμα! Έχουμε την συνήθεια να θεωρούμε πως το ξύδι είναι το ultimate καθαριστικό, ικανό να διώξει κάθε λεκέ που θα βρεθεί στον διάβα μας.

Η αλήθεια είναι πως το οξύ μπορεί να καταστρέψει οτιδήποτε ξύλινο ή φτιαγμένο από πέτρα, οπότε όχι, δεν πρέπει να καθαρίζουμε αυτές τις επιφάνειες με ξύδι.

Μύθος Νο2: Το καθαριστικό τζαμιών κάνει για τον υπολογιστή

ΠΟΤΕ. Π Ο Τ Ε! Δεν πρέπει να καθαρίζουμε την οθόνη του pc μας με το καθαριστικό τζαμιών γιατί με λίγα λόγια, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη σε αυτό. Και πάμε και επιστημονικά.

Η αμμωνία και η αλκοόλη που έχουν αυτά τα προϊόντα, είναι ικανές να καταστρέψουν ολοσχερώς την οθόνη του υπολογιστή μας.

Μύθος Νο3: Εάν πέσει κόκκινο κρασί, βάλε αλάτι

Ακόμα ένα τεράστιο λάθος που κάνουμε, αφού με το αλάτι καταστρέφουμε μια για πάντα, το ρούχο που έχει «μολυνθεί» από κόκκινο κρασί.

Γιατί;


Το αλάτι έχει την ικανότητα να σταθεροποιήσει τον λεκέ, με τους κόκκους του να κολλούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια και να λειτουργούν σαν «μαγνήτης» για οποιαδήποτε άλλη βρωμιά.

Άρα, ίσως η χειρότερη συμβουλή που μπορεί να σου δώσει κάποιος.

Διαβάστε ακόμα
belikeyou.gr © 2019 - All Rights Reserved
Exit mobile version