Της Μάρως Καρούση 

Η αρχή κάθε μήνα σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου. Μπορεί να μην ένα τελείως νέο ξεκίνημα όσο εκείνο στην αρχή της χρονιάς – αν και ας παραδεχτούμε κάπου εδώ ότι η χρονιά αρχίζει τον Σεπτέμβρη και όχι τον Ιανουάριο- αλλά αποτελεί μια ιδανική επιλογή για mini απολογισμό και σχέδια προς αυτοβελτίωση.
Οι ψυχολόγοι λοιπόν έρχονται και σε βοηθούν πολύ έμπρακτα, αφού μας παρουσιάζουν τρεις ερωτήσεις που πρέπει να θέτουμε στον εαυτό μας, κάθε τέλος του μήνα.

#1 Πώς θα ήθελα να νιώθω;

Αρκετά περίεργη ερώτηση για να θέσεις στον εαυτό σου, όμως εξαιρετικά σημαντική.

Πολλές φορές βάζουμε τόσο μπροστά την λογική μας, που παραμελούμε να ασχοληθούμε με τα συναισθήματά μας και αυτό μόνο καλές συνέπειες δεν έχει. Ένα μεγάλο μέρος της προσωπικής μας ευτυχίας αλλά και της θετικής μας σκέψης, προέρχεται από το συναισθηματικό «πάρε – δώσε» και ίσως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Αυτό που πρέπει λοιπόν να κάνεις, είναι να προσδιορίσεις πώς θα ήθελες να είχες νιώσει αυτόν τον μήνα και να ξεκινήσεις να «εργάζεσαι» για να επιτύχεις έστω τα μισά από τα συναισθήματα που θα ήθελες να έχεις.

#2 Με ποιον πέρασα τελικά τον ελεύθερο χρόνο μου;

Μια υγιής κοινωνική ζωή, κάνει και ένα υγιές μυαλό. Η επαφή με καλούς φίλους, με οικογενειακά πρόσωπα, με αγαπημένους ανθρώπους, είναι ακριβώς που πρέπει να αναζητάς.

Μπορεί να είσαι κουρασμένη και να μην θέλεις να δεις κανέναν, όμως ένα είναι το σίγουρο. Θα το μετανιώσεις αναμφίβολα.

Θα σου αλλάξουν τη ζωή: Οι τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε τέλος του μήνα

Ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο, make time, που λένε και οι Άγγλοι.

#3 Τι διασκεδαστικό έκανα αυτόν τον μήνα;

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας τραβούν μέρα με την ημέρα όλο και πιο κάτω, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να κρατάμε μια θετική στάση, κάτι που έρχεται μέσα από πράγματα και δραστηριότητες που μας σχηματίζουν λίγο πιο μεγάλο χαμόγελο από το συνηθισμένο μας.

Τι μπορεί να είναι αυτά;

Θα σου αλλάξουν τη ζωή: Οι τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κάθε τέλος του μήνα

Να πας για ένα ποτό, να επιδοθείς σε μια μέρα μόνο με shopping, να κάνεις μια εκδρομή, να ξεκινήσεις γυμναστική, να αγοράσεις κάτι στον εαυτό σου που ήθελες καιρό.

Μην αργείς λοιπόν, τέλος του Απριλίου κάνε αυτές τις τρεις ερωτήσεις στον εαυτό σου και δες την ζωή σου να αλλάζει.