Οι τρεις παγίδες του internet shopping – Τι πρέπει να προσέχεις

Την έχουμε πατήσει όλες.
Elevator pitch: Πώς να εφαρμόσεις τη μέθοδο που εγγυάται την επιτυχία στα επαγγελματικά σου;

Της Μάρως Καρούση 

Πόσες φορές έχουμε λάβει στο mail μας -που πολύ συνειδητά μοιράσαμε σε όλες τις εταιρείες- προσφορές και αποκλειστικά δεκαήμερα εκπτώσεων, από παπούτσια, ρούχα, τσάντες και γυαλιά, μέχρι καναπέδες, τραπέζια, καρέκλες και… κατάλαβες που πηγαίνει αυτό έτσι;

Το internet shopping είναι μια «ιερή διαδικασία» για όλες τις γυναίκες που είναι μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής και των συνεχών υποχρεώσεων, αφού ο χρόνος είναι λίγος. Και η αλήθεια είναι, πως η επιλογή αυτή μας λύνει τα χέρια.

Σίγουρα λοιπόν, το να ψωνίζεις μέσω internet είναι κάτι μαγικό, αφού βλέπεις κάτι και με την άνεση που σου προσδίδει ο καναπές, το γραφείο, η στάση που περιμένεις το λεωφορείο, έχει πάει ήδη στο «καλάθι» σου και σε τρεις με πέντε εργάσιμες θα είναι στην πόρτα σου.

Χωρίς κόπο, χωρίς τρέξιμο, χωρίς κούραση, αλλά μήπως και χωρίς συναίσθηση;

Ποιες είναι λοιπόν οι τρεις βασικότερες παγίδες που κρύβει το αγαπημένο μας internet shopping;

Οι τρεις παγίδες του internet shopping - Τι πρέπει να προσέχεις

Χάνεις το μέτρο

Σκέψου μια ρεαλιστική συνθήκη. Είσαι έξω για καφέ και περνάς από μια βιτρίνα με παπούτσια.

Τα κοιτάς, σε κοιτούν και αποφασίζεις ότι σου αρέσουν τρία ζευγάρια από αυτά. Βγάζεις πολύ εύκολα την κάρτα ή τα μετρητά σου για να αγοράσεις και τα τρία ζευγάρια και να τα κουβαλήσεις μέχρι το σπίτι σου, με τις τρεις τους σακούλες;

Δεν νομίζω. Στο internet, ακριβώς επειδή αποφεύγεις το ρεαλιστικό του ότι πας, δοκιμάζεις, αγοράζεις, κουβαλάς, χάνεις το μέτρο του τι αγοράζεις και των πόσων πραγμάτων εν τέλει αγοράζεις.

Παγιδεύεσαι από τις προσφορές

Θα μου πεις, γιατί σε ένα μαγαζί που γράφει απέξω «ΟΛΑ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ» δεν θα μπεις; Φυσικά και θα μπεις, απλώς θα αγοράσεις πιο στοχευμένα, έστω λίγο πιο στοχευμένα…

Δεν θα μπεις δηλαδή στην διαδικασία να αγοράσεις εκείνα τα 3d σουπλά με τα σήματα των οίκων του GoT, γιατί πολύ απλά, δεν τα χρειάζεσαι!

Οι τρεις παγίδες του internet shopping - Τι πρέπει να προσέχεις

Δεν κάνεις ποτέ τις αλλαγές

Φυσικά και αν κάτι δεν μας κάνει, πάμε και το αλλάζουμε, σωστά; Λάθος.

Σε ένα φυσικό κατάστημα, αυτό είναι κάπως αδύνατο να συμβεί, αφού είτε σε ρούχο είτε σε παπούτσι, το ότι θα τα προβάρεις, είναι κάτι de facto.

Σε ένα ιντερνετικό κατάστημα, αυτό είναι εννιά στις δέκα φορές αδύνατο και αφήνουμε έξω την περίπτωση του e-shop, που έχουμε δοκιμάσει το ρούχο για παράδειγμα σε ένα μαγαζί, αλλά το αγοράζουμε από το internet. Δυστυχώς πολλές φορές, αυτά που έχουμε παραγγείλει δεν ανταποκρίνονται απόλυτα σε αυτό που είδαμε και το να προβούμε σε αλλαγή είναι κάτι αρκετά χρονοβόρο, που η πλειονότητα των γυναικών, βαριέται να κάνει.

Και κάπως έτσι γεμίζει μια ντουλάπα με μπλουζάκια που δεν θα βάλεις ποτέ και γόβες που ενώ τις παρήγγειλες στο νούμερο σου, χωράνε οριακά τα δάχτυλα του ποδιού σου μέσα.

Να σημειώσουμε κάπου εδώ, πως όταν το internet shopping, γίνεται συνετά, σοφά και με μέτρο, πραγματικά σου λύνει τα χέρια και καλό είναι πριν αγοράσεις κάτι, να τσεκάρεις την πολιτική των αλλαγών κάθε εταιρείας.

Όλα θα γίνουν ξαφνικά, πέρα από γρήγορα και εύκολα και πιο σίγουρα!