Οι βιταμίνες που έχουμε απόλυτη ανάγκη σύμφωνα με τους δερματολόγους

Τις γνώριζες όλες;
Οι βιταμίνες που έχουμε απόλυτη ανάγκη σύμφωνα με τους δερματολόγους

Της Μάρως Καρούση 

Το δέρμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας, καθώς το προστατεύει από τα πάντα.

Ο στόχος λοιπόν είναι να το σεβόμαστε και να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να το διατηρούμε όσο τον δυνατόν πιο υγιές και λαμπερό, με την αντιγήρανση να μην είναι αυτοσκοπός μας.

Στην πραγματικότητα, το δέρμα μας μπορεί μερικές φορές να «φωνάζει» πως χρειάζεται προσοχή και εμείς να μην το ακούμε γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουμε τι χρειάζεται.

Οι δερματολόγοι, λοιπόν, μίλησαν και μας αποκάλυψαν τι θέλει να μας πει επιτέλους και τι χρειάζεται  από άποψη βιταμινών.

Βιταμίνη Α

Ως μία από τις σημαντικότερες βιταμίνες για το δέρμα, η βιταμίνη Α, ή ρετινόλη, είναι χρήσιμη σε όλα τα μεγάλα στρώματα του δέρματος.

Βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων κολλαγόνου και έτσι προστατεύει τα κύτταρα από τη ζημία από τον ήλιο.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C βοηθά στην κατασκευή και διατήρηση των πρωτεϊνών στο κολλαγόνο, όπως και αντιμετωπίζει τις ζημιές από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι επίσης ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, αρκετά γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Λειτουργεί παράλληλα με τη βιταμίνη C για την ενίσχυση των κυτταρικών τοιχωμάτων και βοηθά στην προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Κράτα, ότι αυτή η βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας και της φλεγμονής και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος.

Οι βιταμίνες που έχουμε απόλυτη ανάγκη σύμφωνα με τους δερματολόγους
Βιταμίνη D

Η πιο γνωστή πηγή βιταμίνης D, είναι η ηλιοφάνεια. Αυτή η βιταμίνη συμβάλλει στην παραγωγή υγιεινών κυττάρων σε όλο το σώμα και είναι μία από τις βασικές βιταμίνες για τη συντήρηση του δέρματος και ναι, την θέλουμε στο δέρμα μας, τόσο όσο.

Όχι μόνο να την αποφεύγουμε σαν να είναι κάτι εξαιρετικά καταστροφικό.

Θυμήσου πως 10 λεπτά κάθε μέρα, ασυζητητί, πρέπει να μας βλέπει ο ήλιος!