«Eat clean»: Τι είναι τελικά το νέο αυτό διατροφικό trend;

Μην το απαρνηθείς πριν το γνωρίσεις.
«Eat clean»: Τι είναι τελικά το νέο αυτό διατροφικό trend;

Της Μάρως Καρούση 

Το έχεις ακούσει σίγουρα. Το έχεις διαβάσει σε δυο – τρεις ινσταγκραμικές σελίδες, σε μερικά healthy posts, αλλά ακόμα δεν μπορείς να καταλάβεις απόλυτα τι είναι αυτό το νέο talk of the town, clean eating.

Κατά καιρούς, προκύπτουν διάφορες μόδες όσον αφορά στη διατροφή, που έρχονται και παρέρχονται, χωρίς να μένουν και να γίνονται μέρος της καθημερινότητας μας.

Το συγκεκριμένο, όμως, δεν πρέπει να προβάλλεται ως κάτι νέο, αφού στην ουσία clean eating, είναι ο σωστός τρόπος για να εισάγεις τον εαυτό σου σε μια άλλη εποχή.

Σε μια εποχή όπου θα υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής και αντίληψης των τροφών.

Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι τρεις βασικότεροι κανόνες του.

#1 Φρέσκα τρόφιμα

«Eat clean»: Τι είναι τελικά το νέο αυτό διατροφικό trend;
Ο πρώτος στόχος του clean eating, είναι να απομακρυνθούμε από οτιδήποτε επεξεργασμένο και γεμάτο -χωρίς λόγο- λιπαρά. Δηλαδή η στροφή σε δημητριακά ολικής άλεσης, σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, χωρίς να θέλεις για παράδειγμα, να φας φράουλες τον Φεβρουάριο.

#2 Δεν πιέζεις τον εαυτό σου

Ένας βασικός και αγαπημένος κανόνας του clean eating, είναι πως ακούς το σώμα σου, δεν το καταπιέζεις και ακόμα και αν κάνεις διατροφή

Aν μια φορά την εβδομάδα θελήσεις γλυκό, ή να φας ένα μπέργκερ με τηγανιτές πατάτες, κάν’ το!

#3 Βάλε το στα «πάντα σου»

Το να τρέφεσαι καλά και να ακολουθείς μια σωστή διατροφή, είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα. Το εν λόγωtrend δεν στοχεύει όμως μόνο σε αυτό.

Βασική προϋπόθεση για να μπορέσεις να πεις ότι το έχεις ενεργά στην ζωή σου είναι να ξεκινήσεις να σέβεσαι και να φροντίζεις το περιβάλλον μέσα από μικρές πράξεις, όπως για παράδειγμα, να ανακυκλώνεις.  

«Eat clean»: Τι είναι τελικά το νέο αυτό διατροφικό trend;

Να κάνεις καθαρό τον χώρο γύρω από τον οποίο θα ζήσεις και εσύ.

Μόνο τότε, ξεκινώντας από το μεγάλο και καταλήγοντας στο μικρό, θα βρεις το πραγματικό νόημά του. Γιατί το clean eating δεν είναι ένα ακόμα trend που εντέλει θα χαθεί.

Είναι ο τρόπος ζωής που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε όλοι μας.