Τα 5 κορυφαία χρώματα της καλοκαιρινής σεζόν και πώς επηρεάζουν την ψυχολογία μας

Σύμφωνα με τον Constance Hart, colour therapist.
Μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε το πιο δροσερό χρώμα;

Της Μάρως Καρούση 

Σου έχει τύχει να κοιτάξεις ένα χρώμα και αμέσως να αλλάξει η διάθεσή σου, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο; Υπάρχουν, βλέπεις, κάποια χρώματα τα οποία αποδεδειγμένα μπορούν να μεταβάλλουν όλη σου την διάθεση, ακόμα κι αν αυτό δεν μοιάζει σαν κάτι που μπορεί να συμβεί.

Και σίγουρα, η νοοτροπία της μάζας όταν λέμε πως κάποια χρώματα και prints είναι στην μόδα, μας επηρεάζει εξαιρετικά στο τι φοράμε και ακόμα και στο τι μας αρέσει. Τώρα, έρχεται να μας επηρεάσει και στο πώς νιώθουμε, .

Ας κάνουμε λοιπόν μια αναφορά στα 5 κορυφαία χρώματα της καλοκαιρινής σεζόν, πριν ανακαλύψουμε τι μας αποκάλυψαν οι colour therapists του εξωτερικού για αυτά.

Φούξια, royal μπλε, lime, κοραλλί, πράσινο,  είναι τα κορυφαία colour trends και εμείς ας ξεκινήσουμε  το ταξίδι μας, στην ψυχολογία των χρωμάτων, σύμφωνα με τον Constance Hart, κορυφαίο colour therapist όλων των celebrities του εξωτερικού.

Το φούξια είναι λοιπόν εκείνο το χρώμα όπου μας εμπνέει για συναισθηματική ενέργεια, για αγάπη και μας βάζει σε εκείνη την διαδικασία που δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις «ροζ» σκέψεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus) στις

Σύμφωνα με τον Hart είναι ένα τόσο «δυνατό» χρώμα που βροντοφωνάζει την αγάπη και είναι σαν να «βάζεις» τον εαυτό σου σε μια ενωτική διάθεση.

Το royal μπλε, δεν είναι απλώς μια χαλαρωτική απόχρωση, αλλά μια ευκαιρία να «αγγίξουμε» τα υψηλότερα επίπεδα του μυαλού μας και φορώντας όλο και περισσότερο αυτό το χρώμα, θα παρατηρήσεις σύμφωνα με τον Hart, μια πιο διαισθητική διάθεση και ένας πιο βαθύς ορίζοντας στις σκέψεις σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RODARTE (@rodarte) στις

To lime τώρα, που περνάει την καλύτερη φάση ως χρώμα είναι εκείνη η απόχρωση που φωνάζει, «Κοιτάξτε με, χρειάζομαι προσοχή».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHRISTIAN COWAN (@christiancowan) στις

Στην ουσία αυτό που υποβόσκει είναι το «Χρειάζομαι προσοχή επειδή θέλω να νιώθω καλύτερα για τον εαυτό μου και αυτό το χρώμα, καταφέρνει να με κοιτάξετε θέλετε δεν θέλετε».

Το κοραλλί, το πιο λαμπερό δηλαδή από όλα τα κόκκινα, φαίνεται να συγκεντρώνει τα καλύτερα σχόλια, αφού είναι ταυτόσημο με την δράση, την φιλοδοξία και την ενέργεια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexander McQueen (@alexandermcqueen) στις

Και ναι, σύμφωνα με τον Hart, όλα τα πολύ λαμπερά χρώματα είναι συνώνυμα με τις παραπάνω έννοιες, αλλά κανένα μα κανένα δεν το κάνει καλύτερα, από το κοραλί.

Το πράσινο, τέλος, μπορεί να μεταφέρει μια υποστηρικτική διάθεση και αυτό γιατί βρίσκεται ως χρώμα στην μέση του ορατού φάσματος, όπως λέγεται, δηλαδή εξισορροπεί τα θερμά με τα ψυχρά χρώματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GIVENCHY (@givenchyofficial) στις

Λειτουργεί ως «μεσάζων» των αποχρώσεων και ηρεμεί τα άκρα.