Η πιο ανοιξιάτικη! Σαλάτα με σύκα, βατόμουρο και ρόκα

Και πρέπει να την φτιάξεις τώρα!
Η πιο ανοιξιάτικη! Σαλάτα με σύκα, βατόμουρο και ρόκα

Της Μάρως Καρούση 

Η σαλάτα είναι ίσως η πιο αδικημένη και παρεξηγημένη τροφή ανάμεσα σε κάθε φαγητό. Έχει την φήμη της must τροφής για δίαιτα, της -λύση- ανάγκης- και του «Εντάξει πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μια σαλάτα;».

Ε λοιπόν πολύ. Η νέα τάση της μαγειρικής φέρνει τις σαλάτες στο προσκήνιο, τις κάνει κυρίως πιάτο, μετατρέποντας τες σε πλήρες γεύμα, με πρωτεΐνη, υδατάνθρακα και φυσικά κάθε θρεπτικό συστατικό που «κουβαλούν» τα λαχανικά.

Η άνοιξη ενδείκνυται για την δημιουργική μας στροφή στην κουζίνα και δη στις σαλάτες με τα υλικά να πληθαίνουν, τις επιλογές να μας ζαλίζουν και να ξεκινάμε να συνδυάζουμε τα πιο -φαινομενικά και μόνο- περίεργα πράγματα.

Έτσι ακριβώς ανακαλύψαμε και την σαλάτα που θα λατρέψεις αυτή την άνοιξη και μπορεί να αποτελέσει την αγαπημένη σου επιλογή, είτε ως συνοδευτικό σε κάποιο τραπέζι σου, είτε – γιατί όχι- αποκλειστικά για εσένα και μόνο.

Η πιο ανοιξιάτικη! Σαλάτα με σύκα, βατόμουρο και ρόκα

Τα υλικά που θα πρωταγωνιστήσουν ουσιαστικά είναι, ρόκα, σύκα, προσούτο, μαρμελάδα βατόμουρο και παρμεζάνα και πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε από υλικά, γιατί από τον χρόνο μας χρειαζόμαστε μόνο 10 λεπτά. Το πολύ.

Τα υλικά μας

  • 5 με 10 φλυτζάνια ρόκα (εξαρτάται αν θα είναι ατομική ή όχι)
  • 8 φέτες προσούτο
  • 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο (αν βρεις με γεύση σύκο ακόμα καλύτερα)
  • Μία χούφτα αποξηραμένα σύκα
  • 150 γρ παρμεζάνα
  • 1  ½  κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
  • Φρέσκο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Η διαδικασία του dressing είναι να τοποθετήσεις στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 με 25 δευτερόλεπτα, το μπαλσάμικο, την μισή ποσότητα από παρμεζάνα, την μαρμελάδα και λίγο από το ελαιόλαδο.

Η συνέχεια γνωστή και δοκιμασμένη. Τοποθετείς σε ένα μπολ την ρόκα και αν θες προσθέτεις και λίγο μαρούλι, το προσούτο, την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και περιχύνεις με το dressing σου.

Σερβίρεις με το ελαιόλαδο και είσαι πανέτοιμη να εντυπωσιάσεις και να εντυπωσιαστείς.