Οne night stand: Άντρες ή γυναίκες το κάνουν και το μετανιώνουν συχνότερα;

Επιβεβαιώνεται το αντρικό στερεότυπο;
Οne night stand: Άντρες ή γυναίκες το κάνουν και το μετανιώνουν συχνότερα;

Της Μάρως Καρούση 

Εάν ρωτήσεις εννιά στους δέκα ανθρώπους ποιος είναι πιο επιρρεπής σε ένα one night stand, ο άντρας ή η γυναίκα, φυσικά και θα πάρεις ως απάντηση, τον πρώτο.

Η στερεοτυπική αντίληψη που θέλει τους άντρες να μπορούν πολύ πιο εύκολα να πουν «ναι» στο s e x της μιας βραδιάς, εξακολουθεί και εν έτει 2019 να επικρατεί. Πάμε, όμως, να δούμε αν επιβεβαιώνεται και με επίσημα στοιχεία αντίστοιχης έρευνας.

Στο Evolutionary Psychology δημοσιεύτηκε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 265 εθελοντές και από τα δύο φύλα, ηλικίας 19 με 40 ετών. Και τα αποτελέσματα που πήραμε δεν απέχουν εν τέλει πολύ από αυτά που αναφέραμε.

Όσον αφορά στις γυναίκες λοιπόν, το 30% δήλωσε πως λέει «ναι» στο one night stand με έναν άγνωστο ή και μη, ενώ το 35% των θηλυκών υποστήριξαν ότι μπορεί μεν να ενδώσουν, αλλά η συνέχεια τις βρίσκει άκρως μετανιωμένες.

Οne night stand: Άντρες ή γυναίκες το κάνουν και το μετανιώνουν συχνότερα;

Σχετικά με τους άντρες τώρα, το ποσοστό των ικανοποιημένων μετά από ένα one night stand, αγγίζει το 60%, με μόλις το 11% να δηλώνει μετανιωμένο μετά από αυτό. 

Ας δούμε και το πόρισμα που έβγαλαν οι ερευνητές μέσα από τις απαντήσεις των εθελοντών.

Το να νιώσει ικανοποιημένη μια γυναίκα μετά από s e x μιας βραδιάς, δεν εξαρτάται μόνο από το αν πέρασε αυτή καλά, αφού το να περάσει εξίσου καλά και ο παρτενέρ της είναι βασικό στοιχείο,για να στεφθεί με επιτυχία η βραδιά.

Στην περίπτωση των αντρών τώρα, τα πράγματα φάνηκε να είναι κάπως διαφορετικά, αφού για να το «βαφτίσουν» επιτυχημένο, αρκεί να περάσουν εκείνοι καλά. Εκείνοι και μόνο.

Και να σκεφτείς ότι αυτή η φράση αντιστοιχεί σε εκείνο το 60% των ερωτηθέντων που αναφέραμε πάνω.

Oops…