Τα καλλυντικά που πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο όσο ζεσταίνει ο καιρός

Και κάποια που καλύτερα να κρατήσεις στα συρτάρια σου.
Τα καλλυντικά που πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο όσο ζεσταίνει ο καιρός

Της Μάρως Καρούση 

Όσο καλοκαιριάζει και οι ζέστη γίνεται όλο και πιο έντονη, ένα από τα βασικά που πρέπει να κάνεις, είναι να διατηρήσεις τα καλλυντικά σου στη σωστή θερμοκρασία, με μερικά από αυτά να κρίνεται απαραίτητο να μπουν στο ψυγείο, ώστε να μην αλλοιωθούν.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να μπει στο ψυγείο ολόκληρο το νεσεσέρ μας.

Ας δούμε λοιπόν ποια προϊόντα πρέπει να μένουν στο νεσεσέρ μας και ποια είναι απαγορευτικό να μένουν εκτός ψυγείου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κρέμες ματιών – NAI

Ένα από τα βασικά που πρέπει να ξέρεις για την συγκεκριμένη κατηγορία, είναι πως είναι σημαντικό να διαβάζεις τις οδηγίες χρήσης της εκάστοτε κρέμας σου. Εννέα στις δέκα φορές, πάντως, η κρέμα για τα μάτια πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλή θερμοκρασία την καθιστά πολύ πιο αποτελεσματική και αναζωογονητική.

Αντηλιακό/Άρωμα σε σπρέι – ΝΑΙ

Ο γενικός κανόνας είναι ο εξής: Οτιδήποτε κυκλοφορεί σε μορφή σπρέι, πρέπει να τοποθετείται στο ψυγείο ασυζητητί, καθώς διατηρείται δύο φορές καλύτερα, από ό,τι έξω από αυτό.

Τα καλλυντικά που πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο όσο ζεσταίνει ο καιρός

Ενυδατικές κρέμες – ΝΑΙ 

Ακόμα ένα προϊόν που πρέπει να διαβάσεις πρώτα τις οδηγίες του, αλλά ξανά, εννέα στις δέκα ενυδατικές κρέμες -ακόμα και αν δεν περιέχουν έλαια- δρουν πολύ καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Κραγιόν – ΟΧΙ

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους του μακιγιάζ, είναι πως τα κραγιόν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο.

Kάτι που δεν ισχύει, αφού τα κραγιόν έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να διατηρούνται σε θερμοκρασίες δωματίου. Αλλιώς, αλλοιώνεται η σύστασή τους.

Τα καλλυντικά που πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο όσο ζεσταίνει ο καιρός

Σκιές ματιών – ΟΧΙ 

Ακόμα ένα προϊόν που απαγορεύεται να βάλεις στο ψυγείο, καθώς όχι μόνο θα αλλοιωθεί, αλλά θα παγώσει τόσο πολύ και τόσο γρήγορα, που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Ξεκίνα να κάνεις χώρο στο ψυγείο σου…