Η επιστήμη αποκαλύπτει: Τρεις καλοί λόγοι για να τρως ένα αβοκάντο την ημέρα

Με το μήλο να εκθρονίζεται.
Η επιστήμη αποκαλύπτει: Τρεις καλοί λόγοι για να τρως ένα αβοκάντο την ημέρα

Της Μάρως Καρούση

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο που επιλέγουν να απολαύσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, όχι μόνο φρέσκο στην αρχική του μορφή, που είναι εξαιρετικά νόστιμο, αλλά και ως στοιχείο κάποιου φαγητού ή και smoothies.

Εάν λοιπόν ανήκεις στους φανατικούς του αβοκάντο η επιστήμη έχει να σου πει κάτι που σε ενδιαφέρει πάρα πολύ.

Έρευνα έχει αποδείξει την ικανότητα του καρπού αυτού να αντιμετωπίζει πολυάριθμες δυσάρεστες καταστάσεις στο σώμα, όπως την αρθρίτιδα, τις καρδιακές παθήσεις, την κατάθλιψη, την αρτηριακή πίεση και πολλά άλλα. Ως εκ τούτου, τα οφέλη αυτά έχουν κάνει τους καρπούς του αβοκάντο να αποτελούν ιδιαίτερο κομμάτι της διατροφής μας.

Πάμε να δούμε τους τρεις βασικότερους λόγους που πρέπει να τρως ένα αβοκάντο την ημέρα.

Υγιές δέρμα

Τα αβοκάντο έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που είναι χρήσιμα για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Η ζεαξανθίνη και η λουτεΐνη τώρα, υπάρχουν στο ανθρώπινο δέρμα και προέρχονται από την κατανάλωση τροφίμων όπως το αβοκάντο.

Η επιστήμη αποκαλύπτει: Τρεις καλοί λόγοι για να τρως ένα αβοκάντο την ημέρα

Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν εξαιρετικά στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία καθώς και την ορατή βλάβη της ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ανακαλύφθηκε ότι η ζεαξανθίνη και η λουτεΐνη θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση των ρυτίδων, της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας, όπως και στην πιο γρήγορη επούλωση πληγών στο σώμα.

Καθυστερεί την γήρανση

Το αβοκάντο είναι το πλουσιότερο φρούτο σε λιποδιαλυτή αντιοξειδωτική περιεκτικότητα, ανάμεσα σε όλα τα λαχανικά και τα φρούτα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η ξανθοφυλλίνη που περιέχει,  θα μπορούσε να σας προστατεύσει από τις «ζημιές» στο DNA σας και την επιβράδυνση της γήρανσης.

Επιπρόσθετα, τα αντιοξειδωτικά του θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της οξειδωτικής βλάβης και να αποτρέψουν τις ασθένειες Alzheimer και Parkinson.

Η επιστήμη αποκαλύπτει: Τρεις καλοί λόγοι για να τρως ένα αβοκάντο την ημέρα

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής πάθησης

Το φρούτο αυτό έχοει μονοακόρεστα λίπη που μειώνουν την κακή χοληστερόλη και τη φλεγμονή με πολλές μελέτες έχουν ανακαλύψει ότι μια δίαιτα πλούσια σε αβοκάντο ελαχιστοποιεί τη συνολική χοληστερόλη και τριγλυκερίδια.

Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο;