Τρία αδιάψευστα σημάδια απιστίας που επιμένεις να μην βλέπεις

Για να σταματήσεις να εθελοτυφλείς.
Τρία αδιάψευστα σημάδια απιστίας που επιμένεις να μην βλέπεις

Της Μάρως Καρούση

Κάθε γυναίκα ξέρει πολύ καλύτερα τον σύντροφο της και τέτοιες αναλύσεις πιθανότατα δεν την αγγίζουν. Γνωρίζει το πώς αισθάνεται, πώς αντιδρά και πότε κάποιο πρόβλημα στην συμπεριφορά του, θα μπορούσε να εγκυμονεί κινδύνους.

Τι συμβαίνει, όμως, αν ακριβώς επειδή τον γνωρίζει τόσο καλά και λόγω αυτής της οικειότητας, αγάπης και εμπιστοσύνης, εθελοτυφλεί σε μερικά πρόδηλα σημάδια;

Γιατί ναι, αυτό που λένε οι απ’ έξω της σχέσης, ότι δεν γίνεται κάποιος να μην βλέπει ότι κάτι έχει αλλάξει, το λένε ακριβώς γιατί είναι απ’ έξω. Εάν ήταν οι από μέσα, θα έκαναν ακριβώς τα ίδια βήματα.

Ποια; Της τυφλής εμπιστοσύνης και της συνεχούς δικαιολόγησης πράξεων.

Αλλά μέχρι εδώ, γιατί όταν «καθαρίσεις» το μυαλό σου από τις σειρήνες του έρωτα, θα δεις πως αν συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω, μάλλον δεν έχεις το μονοπώλιο στην καρδιά του.

Τρία αδιάψευστα σημάδια απιστίας που επιμένεις να μην βλέπεις

Δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα από όσα κάνεις 

Ακόμα και αν κάνεις ακριβώς τα ίδια, με την χρονική περίοδο που σε ερωτεύτηκε. Είναι φυσιολογικό το κάθε μέλος μιας σχέσης, να παραπονιέται σε έναν φίλο του για κάποιο μεταξύ σας πρόβλημα και να θέλει συμβουλές, όμως το συνεχές παράπονο, καθιστά την κατάσταση ανησυχητική.

Εάν ο σύντροφός σου διαμαρτύρεται συνεχώς στους φίλους του για κάθε τι που κάνεις, αυτό, ναι,  μπορεί να θεωρηθεί αρκετά ύποπτο, στο κομμάτι του ότι ίσως, δεν τον ικανοποιείς και τόσο πια.

Δεν σε ακούει πλέον

Γιατί το να παραπονιέται στους φίλους σου για σένα, ίσως δεν είναι το χειρότερο σημάδι. Το χειρότερο είναι η απόλυτη αδιαφορία και το να μην θέλει να μοιραστεί τίποτα μαζί σου από ό,τι του συμβαίνει και από ό,τι αισθάνεται.

Και όχι μόνο το κομμάτι της σιωπής, αλλά και το ρεαλιστικό κομμάτι της αδιαφορίας.

Για παράδειγμα όταν τον ρωτάς για κάτι που σκέφτεσαι να κάνεις και σου λέει χωρίς δεύτερη σκέψη πως είναι τέλειο. Τι σημαίνει αυτό; Πως δυστυχώς, δεν χαράμισε ούτε 10 δευτερόλεπτα για να το φιλτράρει και να σου δώσει μια σωστή συμβουλή.

Τρία αδιάψευστα σημάδια απιστίας που επιμένεις να μην βλέπεις

Περίεργες επικοινωνίες 

Θα μου πεις, αν είναι να φτάσει σε αυτό το σημείο η κατάσταση, που να μιλάει και να στέλνει μηνύματα κρυφά, μάλλον κάτι θα έχεις καταλάβει. Το θέμα είναι πως ποτέ δεν θα γίνει τόσο φανερά η όλη κατάσταση.

Πάντα θα τυχαίνει να αργεί λίγο στην δουλειά του, αλλά με μια εξαιρετικά λεπτομερή ιστορία του τι συνέβη -μέγα ψέμα οι πολλές λεπτομέρειες-, πάντα θα θέλει να μιλήσει λίγο πιο μακριά από σένα, γιατί μπορεί να μην έχει σήμα, πάντα το ιστορικό του υπολογιστή του σβήστηκε γιατί «του αρέσει η οργάνωση στη ζωή του».

Δυστυχώς, αυτά είναι μερικά ξεκάθαρα σημάδια, που ενδεχομένως δείχνουν πως το πραγματικό ιστορικό που θέλει να σβήσει, δεν είναι αυτό του υπολογιστή του, αλλά εσύ…

Και καλά θα κάνεις, να μην φοράς παρωπίδες, θυσιάζοντας τα πάντα στον βωμό του έρωτα.

Να δεις σωστά, να κρίνεις σοφά και να πράξεις αναλόγως.