Με στόχο… τον έρωτα! Τι μπορεί να κάνει η γυναικεία φωνή που η ανδρική αδυνατεί

Να και κάτι που δεν γνωρίζαμε.
Με στόχο... τον έρωτα! Τι μπορεί να κάνει η γυναικεία φωνή που η ανδρική αδυνατεί

Της Μάρως Καρούση 

Η φωνή είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πράγματα σε έναν άνθρωπο.

Έχει αποδειχθεί ότι ακόμα και αν βλέπεις τον πιο όμορφο και γοητευτικό άνθρωπο του κόσμου, μπορείς να χάσεις πάσα ιδέα και να σταματήσει να είναι ελκυστικός στα μάτια σου, αν ανοίξει το στόμα του και η φωνή δεν είναι αυτό που περίμενες να συνοδεύει το πακέτο.

Και εκεί που πιστεύαμε ότι γυναίκες και άντρες, ουκ ολίγες φορές χρησιμοποιούν την φωνή τους ως μέσο προσοχής και έλξης για έναν πιθανό σύντροφο, έρχεται έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Albright, που μας χαρίζει εξαιρετικά περίεργα αποτελέσματα.

Οι γυναίκες, λοιπόν,παρουσιάζονται ως οι μοναδικές που μπορούν να μετατρέψουν την φωνή τους σε «όπλο» για να προκαλέσουν έλξη στο αντίθετο φύλο, ενώ οι άντρες είναι αποδεδειγμένα μη ικανοί για κάτι τέτοιο.

Με στόχο... τον έρωτα! Τι μπορεί να κάνει η γυναικεία φωνή που η ανδρική αδυνατεί

Έτσι, στη διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε από τις γυναίκες να χειριστούν σκοπίμως την φωνή τους, μετατρέποντας τη se… σαγηνευτική, μετρώντας από το 1 έως το 10. Οι εννιά στις δέκα τα κατάφεραν!

Αντιθέτως, όταν οι άντρες προσπάθησαν να κάνουν τη φωνή τους s e x y σκοπίμως, το ποσοστό αποτυχίας ήταν τρεις στους δέκα, ενώ όλες οι άλλες προσπάθειες κρίθηκαν απλά ως αστείες.

Ένα ακόμα συμπέρασμα της έρευνας ήταν πως οι άντρες φάνηκαν να προτιμούν τις γυναίκες με ψηλότερη και όχι τόσο μπάσα φωνή, ενώ ο λόγος που υπάρχει η φήμη ότι η ραδιοφωνική φωνή του βραδινού ραδιοφώνου είναι εξαιρετικά δελεαστική στα αυτιά του αντίθετου φύλου, είναι γιατί αυτόματα πηγαίνει το σήμα στον εγκέφαλο πως πρόκειται για κάλεσμα σε έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο.

Για δες τι μαθαίνει κανείς…