Τα soundtracks που αγαπήσαμε περισσότερο κι από την ταινία τους

Το δεύτερο τραγούδι, δεν ξέραμε καν ότι προέρχεται από ταινία.
Τα soundtracks που αγαπήσαμε περισσότερο κι από την ταινία τους

Της Μάρως Καρούση 

Δεν είναι κάθε soundtrack προορισμένο για να γίνει το απόλυτο τραγούδι, το κομμάτι που θα στιγματίσει την παγκόσμια μουσική σκηνή ή θα γίνει ένας all time classic ήχος.

Τη «σχολή» του My heart will go on από τον Τιτανικό, ακολούθησαν πολύ λίγα αντίστοιχου βεληνεκούς τραγούδια, που συνόδεψαν με το μεγαλείο τους  εξαιρετικές ταινίες που όλοι θυμόμαστε και όλοι αγαπήσαμε.

Ένα από αυτά, είναι αναμφίβολα το φετινό νικητήριο τραγούδι των Oscars, Shallow, από την ταινία A Star is Born, όπου μουσική και ταινία, κινήθηκαν σε πολύ κοντινό μήκος κύματος όσον αφορά στην επιτυχία.

Υπάρχουν, όμως, και κάποια τραγούδια, τόσο ισχυρά, τόσο μεγαλοπρεπή, που ξεπέρασαν κατά πολύ την ταινία, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουν όλη την λάμψη.

Ποια είναι η κορυφαία 5άδα;

Que Sera Sera

Ένα τόσο γνωστό τραγούδι, με τόσες δημοφιλείς παραλλαγές, αλλά ποιος γνωρίζει την ταινία από την οποία προέρχεται;

Το The Man Who Knew Too Much, μας χάρισε λοιπόν, αυτό το διαχρονικό κομμάτι.

What a feeling

Είναι ένα εξαιρετικά χαρακτηριστικό τραγούδι, με ρυθμό που σου μένει και vibes που σε ξεσηκώνουν.

Ένα τραγούδι που από την πρώτη κιόλας νότα του, θυμόμαστε αμέσως το ρεφρέν. Πόσοι, όμως, θυμάστε την ταινία Flashdance;

Neutron Star Collision

Πολλοί θα πουν ότι το Twilight είναι από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών. Ποιος να περίμενε ότι μέσα από αυτή την (εντάξει μην γελιόμαστε, μέτρια προς κακή ταινία), θα προέκυπτε το συγκεκριμένο διαμαντάκι των Muse…

Lose Yourself 

To 8 Μile δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία σαν ταινία. Η ζωή όμως παίζει τα πιο περίεργα παιχνίδια, καθώς την ίδια στιγμή, ο Eminem γίνεται ο πρώτος hip hop καλλιτέχνης που κερδίζει Oscar για το συγκεκριμένο κομμάτι από την ταινία.

Can’t stop the feeling 

Ω ναι! Κι αυτό…