Επιστροφή στον πρώην: Οι τρεις σοβαροί λόγοι για να φωνάξεις «όχι»

Μήπως να το ξανασκεφτείς;
Καμία εμπιστοσύνη: Οι τρεις πιο άπιστοι συνδυασμοί ζωδίων

Της Μάρως Καρούση 

Μια από τις μεγαλύτερες παγίδες σε μια σχέση, είναι να κάνεις το καταστροφικό πισωγύρισμα και να υποπέσεις στο αμάρτημα του πρώην.

Και δεν χρειάζεται να κάνουμε αναφορά στα κλισέ του ότι «ξαναζεσταμένο φαγητό δεν τρώγεται» ή ότι «αν ραγίσει το γυαλί δεν ξανακολλάει», γιατί οι λόγοι που δεν πρέπει να γυρίσεις σε μια σχέση που έχει κάνει τον κύκλο της, είναι πολύ πιο ουσιαστικοί από μερικές πολυφορεμένες ατάκες.

Ξέρεις τα πάντα (και όχι με την καλή έννοια)

Εάν σου έλεγαν ότι πρέπει να δεις μια ταινία που σίγουρα θα σου αρέσει, αλλά μόλις ανακαλύπτεις ποια είναι, συνειδητοποιείς ότι ξέρεις κάθε λεπτομέρεια της και φυσικά το φινάλε της, θα την έβλεπες; Δεν νομίζω.

Έτσι ακριβώς λειτουργούν και οι επιστροφές στον πρώην.

Επιστροφή στον πρώην: Οι τρεις σοβαροί λόγοι για να φωνάξεις «όχι»

Όσες φορές και να γυρίσεις, όσες φορές και να πεις «Εντάξει, θα δώσω ακόμα μια ευκαιρία», τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, γιατί πλέον ξέρεις καλά, κάθε απάντηση του, κάθε αντίδραση του, κάθε στιγμή που θα σε φτάσει πάλι σε εκείνο το σημείο που λες «ως εδώ».

Βολεύεσαι 

Ο ανθρώπινος νους, μόλις τελειώνει μια ερωτική σχέση, λειτουργεί πάντα κατά σου. Ποτέ δεν θα κάτσεις να σκεφτείς όλα εκείνα τα αρνητικά συναισθήματα που ένιωσες μόλις η σχέση έλαβε τέλος και όλο τον πόνο που σε κατέβαλλε μόλις σταμάτησε εκείνος, να είναι ο άνθρωπός σου.

Όμως αντιθέτως, θα φέρει στην μνήμη σου, όλη την θαλπωρή της αγκαλιάς, του σίγουρου, της ασφάλειας που ένιωθες σε αυτή την σχέση και ξαφνικά θέλεις να γυρίσεις σε αυτό, γιατί πού να ψάχνεις τώρα κάτι καινούργιο;

Ε λοιπόν όχι. Ούτε να γυρίσεις στο παλιό θέλεις, ούτε είσαι απόλυτα έτοιμη να βρεις κάτι καινούργιο. Μείνε μόνη σου και σταμάτα να βολεύεσαι και να συμβιβάζεις τα «θέλω» σου.

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο

Και ενώ νομίζεις πως γυρίζοντας στον πρώην, όλα θα βρουν την θέση τους και θα «κουμπώσουν», η αλήθεια είναι μία και είναι και πικρή. Τίποτα δεν θα βρει την θέση του και τίποτα δεν θα κουμπώσει.

Το  s e x δεν πρόκειται να είναι το ίδιο ή και να είναι, μετά θα σου χτυπήσει την πόρτα ένα συναισθηματικό mental breakdown και δεν είσαι έτοιμη για αυτό.

Επιστροφή στον πρώην: Οι τρεις σοβαροί λόγοι για να φωνάξεις «όχι»

Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί μια για πάντα, από την στιγμή που ξεστομίσατε την φράση «χωρίζουμε» και πάνω από όλα, η ιστορία έχει δείξει πως μπορείς να πας ή μπροστά, ή πίσω.

Και τα δύο μαζί, δεν συνέβησαν ποτέ.

Διάλεξε…