Spring/Summer 2019: Οι τάσεις στα γυαλιά ηλίου είναι εδώ!

Κάνε την επιλογή σου ανάλογα με το τι πάει στο πρόσωπό σου.
Spring/Summer 2019: Οι τάσεις στα γυαλιά ηλίου είναι εδώ!

Της Μάρως Καρούση 

Ο ήλιος σύντομα θα αρχίσει να καίει με non stop ρυθμό και μια από τις πρώτες κινήσεις που θα θέλουμε να κάνουμε είναι να προστατέψουμε τα μάτια μας με μερικά από τα πιο εκπληκτικά και fashionable γυαλιά της σεζόν.

Τα trends από τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τάσεις των γυαλιών για το 2019 είναι γυαλιά τύπου shield, πιο σπορ σχέδια αλλά και τα κλασσικά που αγαπάμε ως «διαχρονικά κομμάτια».

Εάν βέβαια είσαι λίγο πιο τολμηρή και όχι από εκείνες που επιλέγουν τα κλασσικά γυαλιά, θέλοντας κάτι λίγο διαφορετικό και πιο πρωτότυπο, τα νέα trends έχουν και πρωτοποριακούς φακούς, με έντονα χρώματα και σχήματα.

#Shield 

Αρκετά αμφιλεγόμενο trend, αφού δεν το λες και την επιτομή της κομψότητας.

Τεράστια γυαλιά, σαν ασπίδα -όπως λέει και το όνομά τους-, είναι εκείνο το ζευγάρι  που παρέχει την μεγαλύτερη δυνατή προστασία από τον ήλιο καθώς καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του προσώπου.

Η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν ήταν στα catwalks της Stella McCartney, με πολύχρωμους φακούς και χωρίς σκελετό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella McCartney (@stellamccartney) στις

#Sporty  

Με την μεγάλη επιστροφή των shield γυαλιών ηλίου, τα trends τάχθηκαν και στα sporty γυαλιά που ναι μεν μοιάζουν αρκετά με την παραπάνω κατηγορία, αλλά είναι κάπως πιο λεπτεπίλεπτα. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ioanna kokkori (@kokkorisoptics) στις

#Red frames 

Πίσω στα ’50s και μας αρέσει πολύ.

Με vintage movie style από μια άλλη δεκαετία, τα τριγωνικά γυαλιά με έντονο κόκκινο frame, είναι ένα από τα κορυφαία trends και πρώτη φορά το είδαμε από τον Versace.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cyrena Monique aka DJ Sweetz (@freakdeluxe) στις

#Τριγωνικό σχήμα φακών 

Αυτή τη σεζόν, τα γυαλιά ηλίου με τριγωνικούς φακούς, έχουν φουτουριστικό αντίκρισμα και όχι ρετρό. Τι εννοούμε; Δεν είναι τα κλασσικά τριγωνικά γυαλιά που θα αποπνέουν έναν αέρα vintage, αλλά έναν αέρα avant-garde.

Η Burberry επέλεξε μια ιδιαίτερη μορφή αυτών των γυαλιών, με ελαφρώς στρογγυλεμένη κορυφή, ενώ ακριβώς το αντίθετο συνέβη στο Marni, όπου τριγωνικοί φακοί ανατράπηκαν ελαφρώς, δίνοντας ένα εξαιρετικά φουτουριστικό αποτέλεσμα.

Η Sally Lapointe και ο Yves Saint Lauren tέχουν επίσης δημιουργήσει τριγωνικά γυαλιά ηλίου για την άνοιξη του 2019 που αξίζει να αναφερθούν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marni (@marni) στις

#Heart frames 

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιδιαίτερα trends για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019, είναι τα γυαλιά ηλίου σε σχήμα καρδιάς!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) στις

Τι επιλέγεις;