Δύο τροφές και δύο ροφήματα που θα κάνουν την κοιλιά σου επίπεδη

Γιατί όσο ο καιρός ανοίγει, τόσο θυμάσαι εκείνα τα κιλάκια που θέλεις να χαθούν.
Δύο τροφές και δύο ροφήματα που θα κάνουν την κοιλιά σου επίπεδη

Της Μάρως Καρούση

Μοιάζει να είναι χαραγμένο στο DNA μας να γραφόμαστε γυμναστήριο τον Μάιο και να ξεκινάμε δίαιτες και διατροφές λίγο μετά το Πάσχα.

Οι ηλιόλουστες μέρες που έρχονται όλο και πιο συχνά, λειτουργούν σαν το τέλειο καμπανάκι αφύπνισης, ώστε να ασχοληθούμε με το σώμα μας και εκείνα τα κιλά που μας ταλαιπωρούν.

Εκείνα που κάθε Δευτέρα λέμε πως θα χάσουμε.

Το θέμα είναι πως αυτό που αγνοούμε δεν είναι άλλο από το ότι ανάλογα με το σημείο που επιθυμείς να χάσεις περισσότερο λίπος, πρέπει να καταναλώσεις και αντίστοιχες τροφές.

Δύο τροφές και δύο ροφήματα που θα κάνουν την κοιλιά σου επίπεδη

Οπότε επειδή η κοιλιά είναι ένα σημείο του σώματος που ταλαιπωρεί αρκετές γυναίκες, ας δούμε ποιες είναι οι τροφές και τα ροφήματα που θα συντελέσουν στη δημιουργία του flat stomach που τόσο επιθυμείς.

Κινόα 

Είναι ένας από τους «βασιλιάδες» στην απώλεια λίπους στην κοιλιακή χώρα και περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, κάτι που μειώνει την όρεξη άμεσα.

Πράσινο τσάι 

Δεν είναι καθόλου μύθος. Το πράσινο τσάι όντως μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στο να κάψεις το κοιλιακό λίπος, καθώς περιέχει κατεχίνες που μπορούν να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό.

Δύο τροφές και δύο ροφήματα που θα κάνουν την κοιλιά σου επίπεδη

Γκρέιπφρουτ 

Ή αλλιώς, το μαγικό φρούτο. Όλοι οι διαιτολόγοι το συνιστούν ανεπιφύλακτα για την απώλεια λίπους καθώς περιέχει άφθονες ποσότητες διαλυτών ινών, δηλαδή προκαλεί πολύ μεγάλη ποσότητα κορεσμού.

Plus, ότι δημιουργεί την αίσθηση της χώνεψης, με αποτέλεσμα οποιοδήποτε πρήξιμο είχες σε στομάχι και κοιλιά, να μειώνεται αισθητά.

Καφές 

When the dream comes true! Ναι, ο αγαπημένος σου καφές, αναζωογονεί πλήρως τον μεταβολισμό σου και μπορεί να προκαλέσει και κορεσμό με αποτέλεσμα να μην πεινάς τόσο.

Φυσικά, μιλάμε για τον απλό καφέ και όχι για cappuccino με κρέμες και σιρόπια.