Η επιστήμη λύνει την αιώνια απορία: Τελικά αυτοί οι άντρες είναι οι καλύτεροι σύντροφοι

Γιατί ξέρουν την υπόθεση... εκ των έσω.
Η επιστήμη λύνει την αιώνια απορία: Τελικά αυτοί οι άντρες είναι οι καλύτεροι σύντροφοι

Της Μάρως Καρούση 

Και αν έχουν ειπωθεί κουβέντες και αν έχουν γίνει έρευνες, για το ποιοι άντρες τελικά είναι οι καλύτεροι σύντροφοι σε μια σχέση…

Είναι εκείνοι που έχουν εξαιρετική σχέση με την μητέρα τους; Είναι εκείνοι που δεν έχουν τόσο στενή σχέση με την οικογένεια τους; Μήπως ο καλύτερος σύντροφος πρέπει να έχει επιλέξει έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο στη ζωή του; Μήπως για παράδειγμα να είναι δάσκαλος;

Λοιπόν όχι! Η μεγάλη αλήθεια είναι πως οι καλύτεροι σύντροφοι είναι σύμφωνα με την επιστήμη εκείνοι οι οποίοι έχουν αδερφές!

Και εμείς σκεφτήκαμε όλους τους λόγους που είναι πιο κοντά στη δική μας καθημερινότητα. Λόγοι που είναι ικανοί να σε πείσουν, ξεκινώντας να αναζητάς αποκλειστικά τέτοιους άντρες… χωρίς καμία υπερβολή.

Πίσω από τις λέξεις

Κανένας άντρας ο οποίος έχει μεγαλώσει στο ίδιο σπίτι με την αδερφή του, δεν θα παραμυθιαστεί πως το «τίποτα» μας, είναι όντως τίποτα. Γιατί ξέρει, γιατί έχει ακούσει -θέλοντας και μη- τις γυναικείες κουβέντες και αντιλαμβάνεται πως πίσω από κάθε μας λέξη, προμηνύονται άλλες 10 το λιγότερο.

Η επιστήμη λύνει την αιώνια απορία: Τελικά αυτοί οι άντρες είναι οι καλύτεροι σύντροφοι

Και ίσως δεν είναι έτοιμος να τις ακούσει από την εκάστοτε κοπέλα του, αλλά να ξέρεις πως ξέρει.

Και ας προσποιηθεί το αντίθετο. Ξέρει…

Δεν θα απιστήσει -εύκολα τουλάχιστον- 

Φυσικά και δεν το θεωρούμε θέσφατο, αλλά εάν ένας άντρας έχει δει την αδερφή του να κλαίει, να πονάει και να εξαπατάται από κάποιον, πολύ δύσκολα θα κάνει το ίδιο στη σχέση του.

Ξέρει τα dessous

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις τα «είχε πολύ κίνηση και άργησα» ή τα «δεν φαντάζεσαι τι μου έτυχε στον δρόμο». Ξέρει πολύ καλά ότι η ντουλάπα σου ήταν γεμάτη με «δεν έχω τι να βάλω», οπότε ας σε γλιτώσουμε από τον κόπο της δικαιολογίας.

Θα κάνει τις δύσκολες μέρες, εύκολες 

Φυσικά και έχει πάει στην αδερφή του σοκολάτες, παγωτό και λίγο comfort food τις δύσκολες μέρες του μήνα. Φυσικά και έχει δείξει -μια κάποια- κατανόηση στους πόνους της μέσης, του κεφαλιού και των απίστευτων ορμονών που κάνουν πάρτι μέσα της.

Φυσικά και δεν έχει ντραπεί να της φέρει σερβιέτες γυρνώντας στο σπίτι.

Και φυσικά και θα τα κάνει και για σένα.

Bonus 

Το ότι μεγάλωσε με ένα κορίτσι σπίτι του, το οποίο χρόνο με τον χρόνο, πέρασε από όλα τα στάδια και έγινε γυναίκα, του χάρισε απλόχερα τόσα έτοιμα εφόδια για να αποτελέσει μια ιδανική επιλογή για μια σχέση. Τον έκανε να σέβεται ακόμα παραπάνω τις γυναίκες, να τις προστατεύει ακόμα και αν εκείνες δεν το βροντοφωνάζουν και να ξέρει πως δεν υπάρχει κάτι που δεν λύνεται με διάλογο, μια αγκαλιά και ένα παγωτό.

Το challenging part της υπόθεσης βέβαια, είναι να σε συμπαθήσει και η αδερφή του…