Δεν υπάρχουν λόγια: Η νέα σειρά του Netflix που έχει τρελάνει όλο τον κόσμο (Vid)

Έπος...
Δεν υπάρχουν λόγια: Η νέα σειρά του Netflix που έχει τρελάνει όλο τον κόσμο (Vid)

Το Love, Death & Robots είναι μια σειρά που σε πιάνει από τα χέρια και σε φέρνει δέκα στροφές. Αποτέλεσμα είναι να ζαλιστείς όταν ξαναπατήσεις τη γη. Μιλάμε όμως για μια ζαλάδα που σου αλλάζει θέση στα πάντα μέσα στο κεφάλι σου. Κι αυτό το λέμε με τον πιο θετικό και επιδοκιμαστικό τόπο που μπορεί να υπάρξει.

Αν είσαι φανατικός με το Black Mirror, η συγκεκριμένη σειρά είναι μια animated εκδοχή του. Βέβαια, η λέξη animation ταιριάζει απόλυτα μόνο στα μισά από τα 18 επεισόδια της πρώτης σεζόν. Σε δύο έχουμε κανονικούς ανθρώπους, ενώ σε άλλα έχουμε CGI απεικόνιση. Είναι και κάποια, όπως το πρώτο, που θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι τα ανδροειδή κατέλαβαν τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων. Κάτι τέτοιο.

Πρόκειται για μια ανθολογία επεισοδίων, όλα μικρής διάρκειας, που δεν έχει καμία σημασία η σειρά με την οποία θα τα δεις. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι να έχεις μάτια και μυαλό όσο πιο διασταλμένα γίνεται, για να απορροφήσουν όλα τα νοήματα που φέρνει στην επιφάνεια, αν υποθέσουμε ότι βυθίζονται κάθε φορά που ατονούν.

Love, Death & Robots. Από τον τίτλο τα εξηγεί όλα. Κάθε επεισόδιο περιλαμβάνει ένα από τα τρία, δύο από τα τρία, και τα τρία, σε αυτόνομη μορφή, σε συμπλοκή μεταξύ τους, έχει μια δεξαμενή συνδυασμών που αποκλείει το ενδεχόμενο να βαρεθείς.

Εκείνο που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι πως δεν πρόκειται για άλλη μια σειρά που θα οιστρηλατήσει. Δεν είναι σκοπός της το συναίσθημα. Αν μπορούμε να πούμε ότι μια καλλιτεχνική δημιουργία έχει έναν σαφή σκοπό και δεν γίνεται για να αφεθεί στην κατά το δοκούν ερμηνεία. Προκαλεί με κάθε της σκηνή και ιδίως τα τέλη των επεισοδίων, τη σκέψη.

Κάθε επεισόδιο χρήζει ανάλυσης και συζήτησης για κάμποση ώρα κι επιτρέπει στον καθένα να δώσει τη δική του ερμηνεία, χωρίς να λειτουργεί αταβιστικά.

Όλα τα παραπάνω δεν στερούνται και φιντσερικών μοτίβων. Πολλές σκηνές έχουν κάτι από Seven και Fight Club. Είναι και κάτι ακόμα. Ο Φίντσερ μαζί με τον συνδημιουργό και συμπαραγωγό Τιμ Μίλερ, αποτίουν φόρο τιμής στο Heavy Metal, ένα θρυλικό animation του 1981, ενώ μοιάζουν να κάνουν μια σειρά από αναφορές σε όλη την sci-fi pop culture. Δεν γίνεται για παράδειγμα να μην σκεφτείς το Blade Runner ή το Dune σε πολλές περιπτώσεις.

Γι΄αυτό το λόγο το Love, Death & Robots αποτελεί με διαφορά την καλύτερη νέα σειρά που έχει κυκλοφορήσει από τον Σεπτέμβρη και μετά. Δεν απαιτεί ειδικό κοινό, επειδή ακριβώς προβάλλει πλήθος καταβολών της. Απαιτεί όμως την πλήρη κι ενεργητική συμμετοχή σου. Δεν είναι η σειρά που θα βάλεις να παίζει όσο εσύ θα έχεις απλά τα μάτια ανοιχτά. Αλλά είπαμε. Αυτό το αναλαμβάνει με τον τρόπο της η ίδια η σειρά. 

Το διαβάσαμε εδώ

What's Next