3 + 1 λόγοι που η γλυκοπατάτα πρέπει να ενταχθεί στη διατροφή σου

Εξαιρετικά νόστιμη και με σπουδαία οφέλη για την υγεία μας.
3 + 1 λόγοι που η γλυκοπατάτα πρέπει να ενταχθεί στη διατροφή σου

Της Μάρως Καρούση 

Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα λαχανικά που μπορείς να επιλέξεις και η αλήθεια είναι πως οι λόγοι ποικίλλουν. Γιατί όσο και να νομίζεις ότι το πρώτο συνθετικό της λέξης σε προδιαθέτει για κάτι εξαιρετικά παχυντικό, η γλυκοπατάτα δεν έχει τίποτα μα τίποτα το κακό.

Ακόμα και αν θα ήθελες να αντικαταστήσεις μια για πάντα την λευκή πατάτα με αυτήν, μόνο καλό θα έκανες στον οργανισμό σου.

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε το επιχείρημα ότι πουρές γλυκοπατάτας ίσον παράδεισος, όμως υπάρχουν ακόμα πιο αξιόπιστα επιχειρήματα για να αποφασίσεις πως πρέπει ή μάλλον οφείλεις στον εαυτό σου να τα εντάξεις στην διατροφή σου.

3 + 1 λόγοι που η γλυκοπατάτα πρέπει να ενταχθεί στη διατροφή σου

Βιταμίνη Α και C

Εξαιρετικά σημαντικές αυτές οι δύο βιταμίνες για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και του δέρματος.

Ρίχνουν το σάκχαρο στο αίμα

Οι φυτικές ίνες του συγκεκριμένου λαχανικού, έχουν την ικανότητα να κάνουν το άμυλο να κινείται εξαιρετικά αργά και να ρίχνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Λιποδιαλύτης 

Εφόσον οι γλυκοπατάτες περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, μια ουσία που προκαλεί κορεσμό στο στομάχι, σε χορταίνουν πολύ περισσότερο από μια κανονική πατάτα. Επιπλέον,  ενισχύει την καύση του λίπους.

Αντιοξειδωτικές 

Οι βιταμίνες που περιέχει η γλυκοπατάτα, έχουν έντονη αντιγηραντική δράση γιατί όπως αναφέραμε οι βιταμίνες A και C είναι εξαιρετικά βοηθητικές στο δέρμα.

Bonus 

Εάν θέλεις να δράσουν ακόμα πιο πολύ τα αντιοξειδωτικά της πατάτας, καλύτερα να επιλέξεις τις μωβ.