Τόσους μήνες διαρκεί ο έρωτας – Ποιοι οι τρόποι να τον κρατήσεις ζωντανό;

Και όταν περάσει, πόσο εύκολο είναι να επανέλθει;
Τόσους μήνες διαρκεί ο έρωτας - Ποιοι οι τρόποι να τον κρατήσεις ζωντανό;

Της Μάρως Καρούση 

Όπως όλα τα θυελλώδη, συναρπαστικά και γεμάτα πάθος πράγματα, έτσι και ο έρωτας έχει ημερομηνία λήξης.

Και ευτυχώς που έχει γιατί για αναλογίσου πώς θα ήσουν αν είχες σε μόνιμη βάση εκείνο το χτυποκάρδι, τις πεταλούδες στο στομάχι και το «όχι, εσύ κλείσε» σε συχνότητα 24/7. 

Δεν θα έβγαζε και πάρα πολύ νόημα. Οπότε ναι, ο έρωτας φεύγει εκεί μόλις περνούν τα πρώτα «μέλια», σε ένα διάστημα κατά μέσο όρο έξι μηνών, εφόσον μιλάμε για μακροχρόνιες σχέσεις που μετρούν τουλάχιστον 2 χρόνια. 

Μόλις περνά ο έρωτας, φυσικά, δεν σημαίνει πως ο χωρισμός είναι προ των πυλών. Αντίθετα, το ερωτικό πάθος δίνει τη θέση του σε συναισθήματα αγάπης, εμπιστοσύνης, τρυφερότητας και τόσων άλλων εξίσου όμορφων που ακολουθούν το σκίρτημα του έρωτα.  

Τόσους μήνες διαρκεί ο έρωτας - Ποιοι οι τρόποι να τον κρατήσεις ζωντανό;

Το θέμα είναι να βρεις έξυπνους τρόπους μέσα στην καθημερινότητα σας ως ζευγάρι, ώστε να μπορέσεις να δώσεις μικρές «ενεσούλες» έρωτα στις στιγμές σας. Μόνο έτσι παίρνει «οξυγόνο» η σχέση και ξεφεύγει λίγο από την συνήθεια. 

Γύρνα στο παρελθόν  

Μια βόλτα στο μέρος που γνωριστήκατε, ένα «βρώμικο» σε εκείνη την καντίνα που βγήκατε γιατί δεν υπήρχε τίποτα άλλο Σάββατο βράδυ, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται πάντα το μυαλό για να θυμηθεί όλους εκείνους τους λόγους που ερωτεύτηκε και αυτό και η καρδιά σου. 

Άλλωστε, όλα είναι μνήμες μέσα σε αρώματα, γεύσεις και μέρη. Εκμεταλλεύσου το. 

Περιποιήσου τον εαυτό σου 

Μπορεί να έχουν περάσει κάποια χρόνια και το να «στολιστείς» για τον άνθρωπό σου να φαντάζει μακρινό. Είναι σίγουρα αρκετά ανακουφιστικό που πλέον δεν χρειάζεται να το κάνεις συνέχεια. Όμως, δοκίμασε μια φορά να τον επισκεφτείς ή να σε βρει σπίτι, με μια τελείως διαφορετική εικόνα. 

Τόσους μήνες διαρκεί ο έρωτας - Ποιοι οι τρόποι να τον κρατήσεις ζωντανό;

Πήγαινε κομμωτήριο, βάλε εκείνο φόρεμα που λατρεύει να βλέπει πάνω σου και άνοιξε και το αγαπημένο σας κρασί. Όλα τα άλλα είναι θέμα χρόνου. 

Κοπλιμέντα 

Το ότι είναι μαζί σου, το ότι έχει επιλέξει εσένα για να είστε ζευγάρι, δεν υποδηλώνει και πως θα είστε αιώνια. Ή ότι δεν χρειάζεται να του επισημαίνεις όταν μια μέρα είναι πολύ όμορφος στα μάτια σου. Πες του για εκείνο το πουκάμισο που του πηγαίνει και το χαμόγελο που θα δεις, θα σου ξαναφέρει όλους εκείνους τους λόγους που τον ερωτεύτηκες. 

Γιατί αν δεν είναι το χαμόγελο του ένας από αυτούς, μάλλον δεν ήταν και από εκείνους τους έρωτες που σου κόβουν την ανάσα. Τους σωστούς, τους κινηματογραφικούς.