4 ανώδυνοι και δημιουργικοί τρόποι να ξεσπάσεις τα νεύρα σου

Γιατί με yoga και διαλογισμό δεν ηρέμησε κανείς.
4 ανώδυνοι και δημιουργικοί τρόποι να ξεσπάσεις τα νεύρα σου

Της Μάρως Καρούση 

Υπάρχουν τόσοι παράγοντες και τόσοι άνθρωποι στην καθημερινότητά σου που μπορούν να σταθούν κάτι περισσότερο από ικανοί να σε φτάσουν στα όριά σου και να σε κάνουν να σκέφτεσαι πόσα πράγματα θα ήταν αλλιώς αν έλεγες ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή.  

Μπορεί να είναι ο σύντροφός σου, η κολλητή σου, η μαμά σου, το αφεντικό σου, εκείνη η κοπέλα που σου κάνει τον καφέ κάθε μέρα και κάθε φορά που της λες «μέτριο», εκείνη ακούει «πολύ πολύ γλυκό».

Για αυτές τις μικρές στιγμές μιλάμε, τις στιγμές της καθημερινότητας, που μπορούν να «χτυπήσουν» τα κατακόκκινα καμπανάκια μέσα σου και να βρεθείς ένα βήμα πριν εκραγείς! 

Σου θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

Τα ευχάριστα είναι πως υπάρχουν εύκολοι και αποτελεσματικοί για να μπορέσεις να ξεσπάσεις όλα αυτά που κρατάς μέσα σου και εντελώς γυναικεία και στερεοτυπικά, πάμε να τους δούμε. 

Ψώνισε 

Δεν υπάρχει τυχαία ο όρος shopping therapy, γιατί όντως πρόκειται για ένας είδος ψυχοθεραπείας για εμάς.

4 ανώδυνοι και δημιουργικοί τρόποι να ξεσπάσεις τα νεύρα σου

Δεν έχει σημασία αν θα είναι μια βόλτα στα μαγαζιά που θα πάρεις ακόμα ένα ζευγάρι παπούτσια που δεν σου χρειάζεται, ή αν θα είναι ένα ιντερνετικό shopping.

Το θέμα είναι πως την δουλειά του θα την κάνει.  

Μαγείρεψε 

Φυσικά αυτόν τον τρόπο θα τον ακολουθήσουν οι γυναίκες που το έχουν με την κουζίνα. Εάν λοιπόν το έχεις, προσπάθησε να ξεφύγεις από το πεδίο της έντασης και του τσακωμού, κλείσου στην κουζίνα σου και ξεκίνα να μαγειρεύεις. Ή να ετοιμάζεις το αγαπημένο σου γλυκό!

4 ανώδυνοι και δημιουργικοί τρόποι να ξεσπάσεις τα νεύρα σου

Καλύτερα θα λειτουργήσει για τα νεύρα σου, η ύπαρξη μιας ζύμης, ώστε να μπορέσεις να ρίχνεις και μικρές μπουνιές μέσα σε αυτή. 

Χόρεψε 

Εάν είσαι fan Grey’s Anatomy θα ξέρεις πως στις πιο δύσκολες, στενάχωρες και γεμάτες ένταση στιγμές, οι πρωταγωνίστριες, έβαζαν μουσική και χόρευαν σαν να μην τις βλέπει κανείς μόνο και μόνο για να αισθανθούν ελεύθερες. Και φαίνεται να έπιανε.  

4 ανώδυνοι και δημιουργικοί τρόποι να ξεσπάσεις τα νεύρα σου

Γυμνάσου 

Πολλοί άνθρωποι όταν είναι γεμάτοι ένταση και νεύρα, το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να βγουν έξω από το σπίτι και να αρχίσουν να περπατούν.

Και πραγματικά είναι κάτι που πιάνει. Ειδικά όταν έχεις ακουστικά με την αγαπημένη σου μουσική, η εκτόνωση και η ελευθερία που θα νιώσεις θα είναι μοναδική. 

Και αν δεν πιάσει ένα από μόνο του, ακολούθησε τα όλα μαζί!