Σου έμεινε χαλβάς; Το top γλυκό που θα φτιάξεις με τα leftovers του

Yummyyy!
Σου έμεινε χαλβάς; Το top γλυκό που θα φτιάξεις με τα leftovers του

Της Μάρως Καρούση 

Μπορεί η Καθαρά Δευτέρα να πέρασε, όμως ένα είναι σίγουρο: Ο χαλβάς έμεινε.

Γιατί όσοι ήρθαν στο σαρακοστιανό σου τραπέζι, έφεραν και από λίγο χαλβά, με αποτέλεσμα να μείνει σίγουρα μια άλφα ποσότητα που θα καταλήξει στα σκουπίδια.

Γιατί πόσες μέρες να τρως χαλβά;  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Economist 1843 (@1843mag) στις

Η λύση όμως είναι μπροστά στα μάτια σου και εμείς θα σου προσφέρουμε την απόλυτη συνταγή για να αξιοποιήσεις όσο χαλβά σου έμεινε, με τον καλύτερο τρόπο. 

Τρουφάκια λοιπόν! 

Τι θα χρειαστείς

  • 350 γραμμάρια χαλβά αμυγδάλου 
  • 150 γραμμάρια cream cheese 
  • 1 κούπα μπισκότα βανίλιας θρυμματισμένα 
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος 

Πώς να τα ετοιμάσεις

Πρώτη μας κίνηση είναι να χτυπήσουμε στο μίξερ το cream cheese και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αποκτήσουν μορφή μιας λείας κρέμας.  

Μόλις επιτευχθεί αυτό, προσθέτουμε τον χαλβά μας θρυμματισμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.  

Σου έμεινε χαλβάς; Το top γλυκό που θα φτιάξεις με τα leftovers του

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μπισκότα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε πολύ ελαφριά. Βάζουμε τη ζύμη που φτιάξαμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.  

Και το γλυκό μας είναι έτοιμο!

Το μόνο που έμεινε είναι να διαλέξουμε τι topping θα βάλουμε και να απολαύσουμε τα πρωτότυπα και πολύ νόστιμα τρουφάκια μας.   

What's Next