Τρεις αλήθειες για τις ερωτικές σχέσεις που ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις κατάματα

Τέλος στις παρωπίδες.
Τρεις αλήθειες για τις ερωτικές σχέσεις που ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις κατάματα

Της Μάρως Καρούση 

Κεφάλαιο «ερωτικές σχέσεις». Δύσκολο κεφάλαιο, ανεξήγητο πολλές φορές.

Γιατί ναι, έχουν σπαταληθεί πολλοί καφέδες με φίλες για να ερμηνεύσετε συμπεριφορά, ύφος, τόνο και συνθήκες που ειπώθηκε κάτι, ενώ τις περισσότερες φορές η αλήθεια είναι μπροστά στα μάτια μας και πολύ απλά δεν θέλουμε να την δούμε και πάνω από όλα να την αποδεχτούμε.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι τρεις μεγαλύτερες αλήθειες που μαθαίνουμε από τις ερωτικές μας σχέσεις ανά τα χρόνια και οι οποίες μας κάνουν -αν όχι να μαθαίνουμε πάντα-  να ωριμάζουμε συναισθηματικά.

Αν θέλει να σε δει,  θα σε δει

Φτάνουν πια οι δικαιολογίες, με τη δουλειά, με τα ψώνια, με την κούραση, με την φωτοσύνθεση στην μπιγκόνια. Όλοι έχουμε δουλειές, όλοι τρέχουμε, όλοι είμαστε κατακλυσμένοι από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής.

Όμως  -και σκέψου το με βάση τον εαυτό σου-  όταν θέλεις πραγματικά, αλλά πραγματικά, να κάνεις κάτι, κάπως θα φέρεις το πρόγραμμά σου και θα το κάνεις.

Έτσι και όταν ο άλλος θέλει να σε δει, θα βρει 26 ώρες στην ημέρα και θα καταφέρει να σε δει. Όλα τα άλλα, είναι… να ‘χαμε να λέγαμε.

Το s e x δεν μπορεί να είναι πάντα τέλειο

Σίγουρα σε όσο πιο μικρή ηλικία είμαστε, τόσο περισσότερο ανεβασμένες είναι οι προσδοκίες μας. Και έτσι επηρεασμένες όπως είμαστε από ταινίες, έρευνες και φίλες φίλων, με όλα τα γύρω από το s e x θέματα, πέφτουμε ξαφνικά από τα σύννεφα.

Γιατί ναι, το s e x δεν γίνεται να είναι πάντα τέλειο και όπως το έχουμε στο μυαλό μας, γιατί πάντα θα «παίζουν» και οι εξωγενείς παράγοντες. Κούραση, πίεση, άγχος, κάτι που στις ταινίες, τις έρευνες και τις φίλες φίλων δεν έχει τύχει με έναν μαγικό τρόπο, ποτέ.

Τρεις αλήθειες για τις ερωτικές σχέσεις που ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις κατάματα

Όποιος ενδιαφέρεται λιγότερο, έχει και την «αρχηγεία»

Πολύ σκληρή αλήθεια, μη κοινώς αποδεκτή από καμία πλευρά.

Όμως είναι μια αντικειμενική και άκρως ρεαλιστική αλήθεια. Δυστυχώς ή ευτυχώς, σε μια σχέση δεν μπορούν να αισθάνονται και οι δύο ακριβώς το ίδιο πράγμα, με αποτέλεσμα ένας από τους δύο να νιώθει έστω και κάτι ελάχιστα λιγότερο.

Αυτός είναι που θα κινεί τα νήματα, αυτός είναι που θα βάλει τους όρους στο «παιχνίδι» και αν μη τι άλλο, αυτός είναι και ο δημιουργός του «όσο σε φτύνει, τόσο κολλάς».

Φυσικά, αυτός ο ρόλος μπορεί να ανήκει και σε γυναίκα και σε άντρα.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να δεις κάποια πράγματα λίγο πιο καθαρά;