Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και ως γνωστόν το τραπέζι μας θα γεμίσει με τα γνωστά μεζεδάκια και εμάς να τρώμε από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Οι πρωταγωνιστές φυσικά και θα είναι η λαγάνα, η ταραμοσαλάτα και τα γύρω γύρω όπως όλοι ξέρουμε, όμως τα ηνία πρέπει να κρατήσει ένα άλλο πιάτο.

Εκείνο το πιάτο που ναι μεν θαυμάζουμε να βλέπουμε και να απολαμβάνουμε όταν το δημιουργούν άλλοι -αλλά δεν τολμάμε να φτιάξουμε, καθώς το θεωρούμε κάπως μπελαλίδικο- με ένα «έλα μωρέ» να μας κατακλύζει.

Όμως όχι φέτος!

Φέτος ήρθε εκείνη η Καθαρά Δευτέρα που θα δημιουργήσεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστο κόπο, την πιο νόστιμη, εύκολη και φυσικά εντυπωσιακή γαριδομακαρονάδα που έχεις δει και φάει στη ζωή σου.

Ξεκινάμε;

Η συνταγή που θα ακολουθήσουμε είναι για 6 με 8 μερίδες.

Τι θα χρειαστείς

  • 1 ½ πακέτο μακαρόνια 6 νούμερο ή λιγκουίνι
  • 500 γραμμάρια κατεψυγμένες, καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες (εάν σου αρέσουν τα καυτερά και μια μικρή καυτερή ψιλοκομμένη)
  • Λίγο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 20 ml ούζο
  • Λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • Λίγα φύλλα βασιλικού

Θα χρειαστείς μόλις 25 λεπτά για να ετοιμάσεις την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα για την Καθαρά Δευτέρα

Πώς να την ετοιμάσεις

Ξεκινάμε φυσικά με το να βράσουμε τα μακαρόνια μας, καλύτερη επιλογή είναι τα λιγκουίνι. Μετά, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ώστε να σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Μόλις αρχίσουν οι μυρωδιές (μετά από 5 λεπτά μαξ) προσθέτουμε το σκόρδο, την κονσέρβα ντομάτας και την φρέσκια. Αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και «σβήνουμε» με το ούζο.

Τέλος -γιατί ναι αυτό ήταν όλο!- προσθέτουμε τις γαρίδες μας και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει καλά για άλλα 10 λεπτά. Αλάτι και πιπέρι είναι στα προσωπικά γούστα του καθενός οπότε δεν θα δώσουμε στάνταρ δοσολογίες.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε την σάλτσα μας μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ώστε να γίνουν ένα. Σερβίρουμε με φρέσκια παρμεζάνα και λίγα φύλλα βασιλικού.

Όλη η διαδικασία θα κρατήσει 25 λεπτά με μισή ώρα! Πόσο αξίζει;