Fix it στο λεπτό! 3 πανέξυπνα beauty hacks για το make up σου

Αν τα ακολουθήσεις θα σου λύσουν τα χέρια.
Δεν πρέπει να (σου) λείπουν: Τα 3 βασικά πινέλα ματιών για όλα τα μακιγιάζ

Της Μάρως Καρούση 

Το μακιγιάζ είναι ένας μαγικός κόσμος που όλες οι γυναίκες επισκέπτονται καθημερινά.

Το θέμα είναι πως καμιά μας δεν έχει γεννηθεί με skills make up artist, οπότε τα λάθη θα έρθουν και θα ξαναέρθουν.  

Το μόνο που μπορεί να σε κάνει καλύτερη σε αυτό, είναι η συνεχής εξάσκηση, γιατί ναι, βάλε βάλε eyeliner, η γραμμή θα φτάσει να είναι ολόισιο, πού θα πάει; Υπάρχουν και μερικά tricks που θα κάνουν την όλη διαδικασία πολύ ευκολότερη. 

Ας ξεκινήσουμε.

Δεν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό από μια mascara που κάνει κομπάκια και δεν στρώνει καλά. Και φυσικά αυτό θα το ανακαλύψεις, Σάββατο βράδυ που θέλεις να βγεις, δεν έχεις άλλη και τα μαγαζιά είναι κλειστά. Τι κάνεις λοιπόν; 

Βάζεις τη mascara σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και την αφήνεις εκεί για λίγα λεπτά με απόλυτη προσοχή να μην την ανοίξεις όσο είναι εκεί μέσα.

Μόλις τη βγάλεις και την εφαρμόσεις στις βλεφαρίδες σου, όλα θα είναι πολύ καλύτερα. 

Fix it στο λεπτό! 3 πανέξυπνα beauty hacks για το make up σου

Τελικά υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό από την mascara που κάνει κομπάκια και αυτό είναι να πέφτει κάτω η πούδρα/ρουζ/σκιά σου και να γίνεται χίλια κομμάτια. Υπάρχει όμως λύση να σώσεις ό, τι έμεινε μέσα στο κουτάκι του. 

Παίρνεις ένα κουτάλι και το βουτάς σε ένα αλκοολούχο ποτό ίσα να βραχεί. Στη συνέχεια προσπαθείς να «στρώσεις» σε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα τους κόκκους.

Περιμένεις ένα λεπτό να στεγνώσει, σκουπίζεις με λίγο χαρτί κουζίνας και είναι σαν καινούργιο. 

Fix it στο λεπτό! 3 πανέξυπνα beauty hacks για το make up σου

Εάν θες τα μολύβια σου, είτε ματιών, είτε χειλιών να είναι πάντα μαλακά ώστε να είναι και πιο εύκολα διαχειρίσιμα, κράτησε την μύτη τους κοντά στην φλόγα του αναπτήρα σου για λίγα δευτερόλεπτα, τράβηξε μια μικρή γραμμή στο χέρι σου και μετά εφάρμοσε όπου θέλεις.