8 Μαρτίου: Σπουδαίες συμβουλές από σπουδαίες γυναίκες, αφιερωμένες σε όλες εμάς

«It's not your job to like me... it's mine...».
8 Μαρτίου: Σπουδαίες συμβουλές από σπουδαίες γυναίκες, αφιερωμένες σε όλες εμάς

Της Μάρως Καρούση 

Δεν θα έπρεπε να έρθει η 8η μέρα του Μαρτίου για να βγάλουμε από το «ντουλάπι» τα inspirational quotes για όλες τις γυναίκες. 

Όμως έστω και με αυτή την ημερολογιακή αφορμή, την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, μπορούμε να φέρουμε στη μνήμη μας και να πούμε λίγο πιο δυνατά ώστε να τα ακούσει ο εαυτός μας, τις πιο ηχηρές, τις πιο «δυνατές» ατάκες, που ειπώθηκαν από σπουδαίες και άξιες εκπροσώπους του φύλου μας. 

Δεν χορταίνουμε να τις διαβάζουμε τις γυναίκες αυτές…

Coco Chanel  

«Η πιο θαρραλέα πράξη, είναι να σκέφτεσαι τον εαυτό σου και να τον επαινείς. Δυνατά!».

Byron Katie 

«Δεν είναι δουλειά σου να σου αρέσω… είναι δικιά μου».

Audrey Hepburn 

«Πιστεύω στο να είσαι δυνατή, όταν όλα φαίνεται να πηγαίνουν λάθος. Πιστεύω στο ότι τα χαρούμενα κορίτσια είναι τα πιο όμορφα κορίτσια. Πιστεύω ότι το αύριο είναι μια άλλη μέρα και ναι, πιστεύω στα θαύματα».  

Madonna 

«Είμαι σκληρή, φιλόδοξη και ξέρω ακριβώς τι θέλω. Εάν ήμουν άντρας θα ήταν όλα εντάξει. Εάν επειδή είμαι γυναίκα με κάνει ‘σκύλα’ δεν με αφορά καθόλου». 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

Marilyn Monroe

«Αν μπορείς να κάνεις μια γυναίκα να γελάει, μπορείς να την κάνεις να κάνει το οτιδήποτε».

Ellen DeGeneris 

«Η ομορφιά έρχεται με το να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου. Έρχεται με το να γνωρίζεις και να δέχεσαι αυτό ακριβώς που είσαι». 

Oprah Winfrey 

«Να σκέφτεσαι σαν βασίλισσα. Μια βασίλισσα δεν φοβάται να αποτύχει. Η αποτυχία είναι ακόμα ένα εμπόδιο για την επιτυχία. Έτσι μόνο πρέπει να το βλέπεις, έτσι οφείλεις να το βλέπεις».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oprah (@oprah) στις

 Επιλογικά…

Beyonce 

«Με τσακίζει πραγματικά το ότι οι γυναίκες δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες, ή τα χρήματα ακόμα και αν κάνουν την ίδια εργασία. Ας το δούμε καθαρά λοιπόν, τα χρήματα δίνουν στους άντρες τη δύναμη να ‘κλέβουν’ την παράσταση. Δίνουν στους άνδρες την δύναμη να καθορίζουν τις αξίες μας, να καθορίζουν τι είναι s e x y και τι είναι θηλυκό… Και όλο αυτό είναι αηδιαστικό».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beyoncé (@beyonce) στις

Στο τέλος της ημέρας, δεν μιλάμε για ίσα δικαιώματα, ας το παραδεχτούμε, είναι όλα απλώς στο κεφάλι μας. Πρέπει να αναθεωρήσουμε την οπτική μας για το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας.

Γιατί, άλλωστε, who run the world?