Τα τέλεια pancakes θέλουν μόνο 3 υλικά και… τη φαντασία σου

Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό.
Οι 5 πιο περίεργες και ανεξήγητες ψυχολογικές παθήσεις

Της Μάρως Καρούση 

Όλοι μας χιλιοθαυμάζουμε τα εξαιρετικά εντυπωσιακά pancakes των μαγαζιών και θεωρούμε πως το τόσο εντυπωσιακό ισούται και με το δύσκολο.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως αν μάθουμε πόσο εύκολο και γρήγορο είναι το να φτιάχνεις pancakes στο σπίτι σου, υπάρχει έντονος και ρεαλιστικός φόβος να τα φτιάχνεις κάθε πρωί και κάθε απόγευμα (ας κάνουμε ένα skip στο μεσημεριανό) οπότε συνέχισε το διάβασμα με δική σου ευθύνη.

Και ξέρεις γιατί; Γιατί το μόνο που χρειάζεσαι είναι 3 μόλις υλικά που εννοείται ότι πάντα βρίσκονται στην κουζίνα σου και το topping που κακά τα ψέματα, είναι και όλη η μαγεία!

Τα τέλεια pancakes θέλουν μόνο 3 υλικά και... τη φαντασία σου

Έτσι, με μία κούπα αλεύρι, μία κούπα γάλα και 2 αυγό, μπορείς να φτιάξεις 8 pancakes μέσα σε 10 λεπτά το πολύ.

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ ώστε να γίνουν ένα πηχτό μείγμα, βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ρίχνεις μέσα τόσο μείγμα, όσο χωράει μέσα στη βαθιά κουτάλα της σούπας.

Εάν θέλεις να βγούνε πιο μικρά τα pancakes σου -ή πιο απλά να κάνεις τηγανίτες- θα χρησιμοποιήσεις ένα κουτάλι της σούπας για να ρίξεις το μείγμα στο τηγάνι.

Και μετά ξεκινάει το party!

Τα τέλεια pancakes θέλουν μόνο 3 υλικά και... τη φαντασία σου

Δύο κλασσικές σχολές υπάρχουν στα pancakes, οι παραδοσιακοί με το μέλι, την κανέλλα ή και τα φρούτα και οι chocoholic, με την Nutella, το extra τριμμένο μπισκότο -με Oreo ακόμα καλύτερα- και ανάλογα την εποχή φράουλα ή μπανάνα.

10 λεπτά λοιπόν και τα πιο νόστιμα, εύκολα και εντυπωσιακά pancakes θα είναι δικά σου!