Για cocktails και όχι μόνο! Τέσσερις ταράτσες της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε

Η άνοιξη είναι εδώ...
Για cocktails και όχι μόνο! Τέσσερις ταράτσες της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε

Της Μάρως Καρούση

Γιατί χωρίς πολλά πολλά, όλοι ξέρουμε πως όταν μιλάμε για ταράτσες, μιλάμε για κέντρο Αθήνας και εδώ θα δούμε τις καλύτερες και τις πιο breathtaking όλης της πόλης.

Γιατί σίγουρα όταν ανοίγει ο καιρός, όλοι σκεφτόμαστε παραθαλάσσια μαγαζιά και ολάνθιστες, χρωματιστές και μυρωδάτες αυλές, όμως οι ταράτσες… ε, έχουν άλλη χάρη!

Και η πεντάδα μας ξεκινάει με…

#1 360 Coctail Bar

Ένα από τα πρώτα μαγαζιά μόλις σκέφτεσαι ταράτσες είναι αναμφίβολα το 360. Θέα που σου κόβει την ανάσα, στην καρδιά της πιο διάσημης πλατείας του Κέντρου στο Μοναστηράκι, ενδείκνυται να το επισκεφτείς μετά την δύση του ηλίου και να γευτείς, τι άλλο;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 360 Cocktailbar Restaurant (@360cocktailbar) στις

Μα φυσικά ένα από τα εξαιρετικά coctails του από τους πολύ καλά ενημερωμένους mixologists του μαγαζιού. Εάν ανοίξει και η όρεξη σου, μη διστάσεις να μείνεις στο 360, αφού το menu του μπορεί να καλύψει ό,τι και αν θελήσεις, από snack μέχρι main dish.

#2 Couleur Locale

Το έχουμε προτείνει και για τα μαγαζιά που μπορείς να βρεις το καλύτερο brunch της Αθήνας, θα το προτείνουμε και εδώ.

Γιατί δεν υπάρχει καλύτερο rooftop στην πόλη για να απολαύσεις το croque madame σου και τον εξαιρετικής ποιότητας καφέ σου, από το Couleur Locale τις πιο ηλιόλουστες μέρες του χρόνου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Restaurants In Greece (@restaurantsingreece) στις

#3 Skyfall bar club

Είναι εκείνο το μαγαζί που κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας ματιά, αφού δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως μοιάζει με το πιο όμορφο καρτ ποστάλ της βραδινής Αθήνας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKYFALL Cocktail&Food Bar (@skyfall_bar) στις

Και αυτό γιατί η πανέμορφη όψη της φωτισμένης Ακρόπολης ταιριάζει μοναδικά με τις σύγχρονες λεωφόρους, συνθέτοντας την πιο μαγική ταράτσα της πρωτεύουσας.

#4 Μοστρού

Από το 1870 με πελάτες του τον Frank Sinatra και τον Αριστοτέλη Ωνάση, «κουβαλάει» αλώβητο τον αέρα εκείνης της εποχής και όντας χρισμένο κάτω από τις πλαγιές της Ακρόπολης, σε προ(σ)καλεί να περάσεις το πιο όμορφο ανοιξιάτικο βράδυ σου εκεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ελένη Σπύρου (@e_spyrou) στις

Χρώματα, μουσικές και αρώματα που ενώνουν το τότε με το σήμερα, χαρακτηρίζουν κάθε σημείο του Μοστρού και επιβεβαιώνουν πως η Πλάκα, δεν είναι τυχαία η πιο αγαπημένη γειτονιά της Αθήνας.

Κατά βάση είναι ένα εξαιρετικό εστιατόριο εστιασμένο στην μεσογειακή κουζίνα, όμως μπορείς να απολαύσεις και τον καφέ σου με κάποιο από τα μοναδικά γλυκά του μαγαζιού.

Έχεις όλον τον καιρό μπροστά σου να τα επισκεφτείς όλα…