Μαλλιά που δεν μακραίνουν; 5 τρόποι για να τα καταφέρεις!

Χωρίς θεραπείες και προϊόντα styling.
Μαλλιά που δεν μακραίνουν; 5 τρόποι για να τα καταφέρεις!

Της Μάρως Καρούση 

Κάποια στιγμή στη ζωή σας, είτε έχετε κόψει τα μαλλιά σας πολύ, είτε έχετε περάσει από φυσική τριχόπτωση, πιθανότατα δοκιμάσατε αρκετές μεθόδους για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας.

Δυστυχώς, όμως, πολλά από τα προϊόντα μαλλιών και οι διαφημιζόμενες μέθοδοι μπορεί να είναι επιβλαβείς, ανεπιτυχείς και δαπανηρές.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Τριχόπτωσης, περίπου το 85% των ανδρών και το 40% των γυναικών θα αντιμετωπίσουν αραίωση μαλλιών.

Άρα ό,τι προτείνουμε για να σταματήσει επιτέλους η αραίωση των μαλλιών, απευθύνεται και στα δύο φύλα!

Προκειμένου να αποφευχθούν οι χημικές ουσίες στο δέρμα μας και να μείνουν τα μαλλιά μας υγιή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα χρησιμοποιήσουμε φυσικές μεθόδους για την αναγέννηση της τρίχας.

#1 Αλόη

Το αλόε βέρα είναι μια ουσία που προέρχεται από το φυτό της αλόης. Η ουσία αυτή έχει την ικανότητα να θεραπεύει την τριχόπτωση επειδή είναι ικανή να καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής, προάγοντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Καλό θα ήταν να εφαρμόζετε τζελ από αλόη μια φορά τη ημέρα στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Μαλλιά που δεν μακραίνουν; 5 τρόποι για να τα καταφέρεις!

#2 Λάδι καρύδας

Το έλαιο καρύδας προέρχεται από το «ψαχνό» της καρύδας και έχει την ικανότητα να αναζωογονεί τα μαλλιά επειδή είναι υπεύθυνο για την αποτροπή της απώλειας πρωτεϊνών από αυτά.

Η πρωτεΐνη των μαλλιών σας είναι σημαντική στην ανάπτυξη υγιεινών μαλλιών. Για να ανακτήσετε τα οφέλη του ελαίου καρύδας, σας συμβουλεύουμε να εφαρμόζετε λάδι καρύδας απευθείας πάνω στο τριχωτό κάνοντας απαλό μασάζ.

#3 Χωρίς θερμότητα

Εάν προσπαθείτε να ξανακάνετε τα μαλλιά σας υγιή, αποφύγετε οποιοδήποτε θερμαινόμενο εργαλείο, από πιστολάκι μέχρι ισιωτική, καθώς αυτά στεγνώνουν τα μαλλιά σας και απομακρύνουν τα έλαια που το κεφάλι σας χρειάζεται για να προωθήσει την αναζωογόνηση της τρίχας.

#4 Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που όχι μόνο προάγουν την υγιή ανάπτυξη των τριχών, αλλά επίσης αποτρέπουν και την τριχόπτωση.
Μετά το λούσιμο, μπορείτε να ρίχνετε λίγο πράσινο τσάι στα μαλλιά σας, να το αφήνετε για 5 λεπτά και μετά να ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.
Μαλλιά που δεν μακραίνουν; 5 τρόποι για να τα καταφέρεις!

#5 Conditioner

Η πλειονότητα των γυναικών το κάνει ήδη. Μετά από κάθε λούσιμο, η μαλακτική είναι νόμος!

Οι άντρες, όμως, δεν χρησιμοποιούν κρέμα μαλλιών και αυτό αποδεικνύεται μέγα λάθος.

Χρησιμοποιήστε το condiotioner κάθε φορά που πλένετε τα μαλλιά σας έτσι ώστε το τριχωτό της κεφαλής να παραμείνει ενυδατωμένο και να είναι ικανό να αναζωογονήσει τις τρίχες και να δημιουργήσει με απλά λόγια, νέα μαλλιά!