Το top 3 της Αθήνας: Βρήκαμε τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης

Ποιο ψηφίζεις στην κορυφή;
Το top 3 της Αθήνας: Βρήκαμε τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης

Της Μάρως Καρούση

Είναι εκείνο το φαγητό που θα αναζητήσει κάθε τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του μόλις πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Είναι εκείνο το φαγητό που -κακά τα ψέματα-  θεωρείται το πιο νόστιμο πλήρες γεύμα, αφού έχει κρέας, λαχανικά και υδατάνθρακα.

Είναι εκείνο το φαγητό που είναι νόστιμο και συνάμα αρκετά οικονομικό, κάτι που δεν θα βρεις εύκολα. Ακόμα, θα σου λύσει τα χέρια αν θες να παραγγείλεις με την παρέα, αφού ο καθένας θα πάρει ό,τι του αρέσει χωρίς να πρέπει να συμπέσουν οι γνώμες όλων.

Σουβλάκι λοιπόν. Μια λέξη, τόσα συναισθήματα και -ναι- ας κάνουμε το αθηναϊκό disclaimer, αφού εμείς εδώ θα χρησιμοποιήσουμε ορολογίες σουβλάκι με πίτα και καλαμάκι σκέτο… Ας μην κάνουμε τις ζωές μας δύσκολες αγαπητή συμπρωτεύουσα!

Ποια είναι η κορυφαία τριάδα με τα top σουβλατζίδικα της Αθήνας;

Θανάσης 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Everyday Foodies (@theeverydayfoodies) στις

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τον Θανάση πρώτο από όλα τα σουβλατζίδικα της πόλης. Πες μου έναν που δεν έχει πάει να φάει κεμπάπ εκεί. Αν βρεις, πήγαινε τον με το ζόρι ώστε να έχει άποψη!

Ιστορικό γαστρονομικό μέρος στην πόλη, σημείο αναφοράς στην Μητροπόλεως και ένα από τα καλύτερα γιαουρτλού που έχεις φάει στη ζωή σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη © Harbiyiyorum.com ?? Yemek (@harbiyiyorum) στις

Μητροπόλεως 69, Μοναστηράκι 

Έλβις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @_urbanfoodjunkie_ στις

Ο Κεραμεικός ισοδυναμεί με ένα όνομα μια ιστορία! Έλβις και ίσως ένα από τα πιο αληθινά νόστιμα και ποιοτικά σουβλάκια της πόλης.

Τα πάντα στα κάρβουνα, απίστευτη ποικιλία σε κρεατικά, αφού μπορείς να γευτείς από πανσετάκια μέχρι καλαμάκια σε διάφορα μεγέθη και φυσικά φρέσκες πατάτες, τραγανές και ριγανάτες!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alkis Virvilis (@alvi_81) στις

Πλαταιών 29 & Λεωνίδου, Κεραμεικός 

Λευτέρης

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Babis Doukas (@its_the_duke_dude) στις

Εάν μένεις στα Νότια Προάστια ξέρεις πολύ καλά γιατί μιλάω, βέβαια και να μην μένεις νομίζω πως πάλι ξέρεις γιατί μιλάω…

Ο Λευτέρης έχει μία από τις κορυφαίες θέσεις στη λίστα με τα top σουβλατζίδικα της πόλης και μετράει 60 χρόνια, με τα παιδιά να συνεχίζουν την παράδοση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftherios Tsairidis (@lefteris_tsa) στις

Βέβαια, αν είσαι λάτρης του σουβλακιού με ό,τι έχει και δεν έχει το κατάστημα, δεν θα του δώσεις το δέκα στα δέκα σου, αφού ο Λευτέρης μένει πιστός στις παραδόσεις με κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι και πίτα χωρίς λάδι. Και τελεία!

Και νοστιμιά σε όλο της το μεγαλείο.

Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη