Viva el Mexico: Κάνε την καλύτερη μεξικάνικη βραδιά στο σπίτι σου

Γιατί είναι πιο απλό από όσο νομίζεις.
Viva el Mexico: Κάνε την καλύτερη μεξικάνικη βραδιά στο σπίτι σου

Της Μάρως Καρούση 

Παρασκευή βράδυ, στο σπίτι με τις φίλες σου. Μια μέρα που έχει προηγηθεί η δουλειά σας, έχει μαζέψει όλη την κούραση της εβδομάδας και το να βγείτε έξω να πιείτε το ποτό σας ή να περιμένετε στην ουρά ενός μαγαζιού για να φάτε έστω κάπου όμορφα, φαντάζει αρκετά απαιτητικό challenge.

Το να παραγγείλετε και να φάτε μια από τα ίδια, είναι κάπως mainstream και το δημιουργικό σας πνεύμα ήρθε η ώρα να πάρει τα ηνία.

Τι να κάνετε; Μα φυσικά να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα υλικά που χρειάζεστε και να κάνετε την πιο όμορφη και γευστική, μεξικάνικη βραδιά στο σπίτι!

Ξεκινάμε λοιπόν;

Τι θα χρειαστείς

Για το ποτό

Δεν θα αρχίσουμε με το φαγητό αλλά με το ποτό, γιατί μεξικάνικη βραδιά χωρίς Μαργαρίτα δεν στέκει και αποτελεί ίσως το πιο εύκολο homemade cocktail που θα βρεις ποτέ.

Πρώτη σου κίνηση είναι να θρυμματίσεις στο μπλέντερ σου με προσοχή πάγο ή αν θες να αγοράσεις ήδη θρυμματισμένο, ακόμα καλύτερα. Στη συνέχεια προσθέτεις σε αυτό 3 σφηνάκια από λευκή τεκίλα, ένα σφηνάκι χυμό lime του εμπορίου, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μισό σφηνάκι σόδα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yura Maron (@yuramaron) στις

«Χτυπάς» τα υλικά σου και συνεχίζεις την ίδια διαδικασία στο μπλέντερ σου όσες φορές κρίνεις εσύ, ανάλογα με την ποσότητα Μαργαρίτας που θέλεις να βγει. Η μια φορά πάντως θα σου βγάλει τρία ποτήρια.

Παίρνεις τα κλασσικά ψηλά ποτήρια -και κρασιού μπορείς-, κόβεις ένα lime στη μέση και βρέχεις το στόμιο του ποτηριού με αυτό. Μετά, αναποδογυρίζεις το ποτήρι και το ακουμπάς σε ένα μικρό πιατάκι που έχεις βάλει μέσα αλάτι και σερβίρεις με το μείγμα Μαργαρίτας που έφτιαξες!

Για το φαγητό

Εδώ μπορούν να «παίξουν» πολλά σενάρια. Εάν θέλεις να φάτε – φάτε, μπορείτε να αγοράσετε τορτίγιες ή και tacos και μέσα να βάλετε τα υλικά που θα δεις πιο κάτω.

Αγοράζεις μοσχαρίσιο κιμά, τον καβουρδίζεις σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτεις τα μπαχαρικά της αρεσκείας σου (αν και υπάρχει και έτοιμο spicy mix).

H συνέχεια υπόκειται στην δημιουργικότητα σου. Καλαμπόκι, τριμμένο cheddar, ψιλοκομμένη ντομάτα, μαρούλι και φυσικά κόκκινη πικάντικη σάλτσα και γιαούρτι!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Food & Travel With Hugh Harper (@hungryhugh) στις

Snack

Και με nachos σε μεξικάνικη βραδιά δεν έχασε κανείς!

Αλλά εμείς δεν θα σου προτείνουμε τις κλασσικές σάλτσες του εμπορίου, με λιωμένο cheddar ή κόκκινες πιπεριές που διόλου άσχημες δεν είναι. Θα σου προτείνουμε την τέλεια συνταγή για μοναδικό guacamole.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη April Lee • Recipe Creator (@thetipsyhousewife) στις

Ψιλοκόβεις 2 ώριμα αβοκάντο και στη συνέχεια τα λιώνεις ελαφρά με το πιρούνι σου. Προσοχή, δεν θέλουμε να γίνει μους, θέλουμε να μένουν κομματάκια πάνω στα nachos μας.

Στα λιωμένα αβοκάντο, προσθέτεις ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τα σπόρια, φρέσκο κρεμμυδάκι, το χυμό από ένα lime, αλάτι, πιπέρι και φυσικά -χωρίς να το παραλείψεις με τίποτα- μια μικρή χούφτα ψιλοκομμένο, φρέσκο κόλιανδρο.

Και είσαι έτοιμη για το πιο όμορφο γευστικό ταξίδι, που άπαξ και το κάνεις μια φορά, θα γίνει must βραδιά με τις φίλες σου!

Και φυσικά, κράτα στο μυαλό σου πως τώρα που ανοίγει ο καιρός, αυτές οι βραδιές στο μπαλκόνι δεν συγκρίνονται με κανένα στρίμωγμα στα club της Παραλιακής…