Ατομικά προφιτερόλ, banoffee και cheesecake σε 10 λεπτά; Ιδού οι συνταγές

Τα πιο νόστιμα γλυκά ψυγείου να τα φας στο ποτήρι.
Ατομικά προφιτερόλ, banoffee και cheesecake σε 10 λεπτά; Ιδού οι συνταγές

Της Μάρως Καρούση

Το να μπεις στη διαδικασία να φτιάξεις ένα ολόκληρο γλυκό το οποίο θα παραμονεύει στο ψυγείο σου, έτοιμο να σε παρασύρει σε κάθε πιθανή ατασθαλία, είναι κάπως παράτολμο αν θέλεις να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα σου.

Το να μπεις στη διαδικασία, όμως, να φτιάξεις το ίδιο γλυκό σε ατομική version και δη αυτή του ποτηριού δεν το λες και κακό, αφού άντε στην απόλυτη παράκαμψη της διατροφής σου, να φτιάξεις δύο – τρία ποτήρια, όχι περισσότερα!

Ποια είναι λοιπόν εκείνα τα 4 γλυκά ψυγείου, που μπορούν να γίνουν ατομικά πανεύκολα και πάρα πολύ γρήγορα, με πολύ μικρές παραλλαγές;

Προφιτερόλ

Το κλασσικό προφιτερόλ θέλει σουδάκια, κρέμα ζαχαροπλαστικής και ganache από σοκολάτα.

Η δική μας εκδοχή θέλει να θρυμματίσεις στον πάτο του ποτηριού, κρουασανάκια με γεύση μιλφέιγ στη μέση, να χτυπήσεις όση ποσότητα κρίνεις εσύ από έτοιμη κρέμα μιλφέιγ ή και σαντιγί και από πάνω να λιώσεις κουβερτούρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη choureal profiterole (@choureal_profiterole) στις

Όλη η διαδικασία θα σου πάρει το πάρα πολύ 10 λεπτά!

Banoffee

Ένα σπουδαίο new entry στα pastry μονοπάτια και η μπανάνα με την καραμέλα και την σοκολάτα, δεν μας απογοήτευσαν ποτέ ως συνδυασμός!

Το μόνο, αν θέλεις, κουραστικό στο εν λόγω γλυκό είναι το να μετατρέψεις το ζαχαρούχο σε καραμέλα, το οποίο γίνεται αν το βάλεις 20 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας, ή γύρω στις 2 ώρες σε κανονική φωτιά.

Το θέμα είναι πως τα γλυκά σε ποτήρι, ακολουθούν την νοοτροπία «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», οπότε γιατί να μην έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας 2 με 3 κουτιά με έτοιμο το ζαχαρούχο σε καραμέλα, αφού διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beata Gratkowska (@praktykulinarni) στις

Έτσι, το μόνο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να θρυμματίσουμε μπισκότα digestive στο ποτήρι μας -ή και oreo αν θέλεις να «παίξεις» έτσι-, να βάλεις μια γενναία κουταλιά της σούπας από την καραμέλα μας και να κόψεις μερικά κομματάκια μπανάνα από πάνω!

Cheesecake

Aγαπημένο γλυκό με τόσες παραλλαγές! Όμως, η πιο εύκολη είναι αυτή που θα σου παρουσιάσουμε εμείς.

Στο ποτήρι μας λοιπόν, θρυμματίζουμε ξανά τα digestive μπισκότα μας – ναι εδώ αυστηρά digestive- ανακατεύουμε στραγγιστό γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού και μια κουταλιά του γλυκού άχνη ζάχαρη και το ρίχνουμε πάνω από το μπισκότο.

Μετά μπορείς να τοποθετήσεις ό,τι θέλεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jasmine (@jasminesw98) στις

Εάν θέλεις να κινηθείς σε παραδοσιακό cheesecake, μπορείς να πάρεις κονσέρβα με ολόκληρα βύσσινα και να βάλεις από πάνω, αλλιώς να στολίσεις με οποιαδήποτε μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού.

* Εφόσον είναι ατομικό γλυκό χωρίς ιδιαίτερες παρασκευές, με αλεύρι, αυγά και γάλα για παράδειγμα, οι δοσολογίες στα υλικά είναι καθαρά στο χέρι σου!