Της Μάρως Καρούση 

Η διατήρηση μιας ξεκάθαρης διάκρισης μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής μας ζωής είναι μια δύσκολη αλλά εξαιρετικά σημαντική απόφαση για την ψυχική μας υγεία κυρίως.

Και γιατί πρέπει να συμβαίνει αυτό;

Γιατί πρέπει να είμαστε πολύ επιλεκτικές με τους ανθρώπους που μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς και τα μυστικά μας, αφού μπορεί η καλοπροαίρετη διάθεσή μας, να επισκιάζει τις όχι και τόσο καλές προθέσεις του κόσμου.

Έτσι, είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι οι λεπτομέρειες της προσωπικής μας ζωής δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε στιγμή, με σκοπό να μας βλάψουν. Και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που πρέπει να μετράμε καλά τα λόγια μας…

Ποια είναι όμως εκείνα τα πράγματα που δεν πρέπει επ’ ουδενί  να μεταφέρεις έτσι άσκοπα στον επαγγελματικό χώρο;

Τρία πράγματα που πρέπει να κρατάς μακριά από το επαγγελματικό σου περιβάλλον

Το εισόδημά σας 

Μόνο μία ομάδα ανθρώπων πρέπει να γνωρίζει το ακριβές εισόδημά σας και αυτοί είναι ο λογιστής και η τράπεζά σας. Τελεία!

Τα χρήματα δεν είναι ποτέ ένα καλό θέμα για δημόσια συζήτηση, ενώ μπορεί να περάσει πληθώρα από λάθος μηνύματα και παρεξηγήσεις.

Μελλοντικοί Στόχοι

Εάν κάποιος δεν ανήκει στο πολύ στενό σου περιβάλλον, για ποιον λόγο να κάτσεις να αναλωθείς, εξηγώντας του τα life goals σου; Πέρα από το γεγονός ότι πιθανότατα δεν τον ενδιαφέρει τίποτα από όσα λες, μπορεί πολύ εύκολα να στο «χαλάσει», γειώνοντας τους στόχους σου.

Ερωτικά δράματα

Όλοι έχουμε δακρύβρεχτες ιστορίες για την προσωπική μας ζωή. Όλοι! Είναι, όμως, πάντοτε καλύτερο, να αφήσετε αυτά τα συναισθήματα στην άκρη, και να μην τα θέτετε κάθε φορά στα «τραπέζια» των συζητήσεων.

Ο κύριος λόγος είναι πως οι άνθρωποι προτιμούν να επικοινωνούν με θετικούς συνομιλητές και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στο παρόν και θα διαπιστώσετε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα είναι πρόθυμοι να σας μιλήσουν.