Βραβεία Oscar: Οι 4 πιο απρόσμενοι νικητές ανά τα χρόνια

Γιατί το πολυπόθητο αγαλματίδιο δεν το κέρδισαν μόνο άνθρωποι...
Βραβεία Oscar: Οι 4 πιο απρόσμενοι νικητές ανά τα χρόνια

Της Μάρως Καρούση

Η τελετή των Oscars, των βραβείων δηλαδή της Ακαδημίας που δίνουν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο στην αφρόκρεμα της έβδομης τέχνης, μας αφήνει πάντα πολύ υλικό για συζήτηση.

Βραβεύσεις, μονόλογοι, εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί… αλλά και μερικές εξαιρετικά απροσδόκητες στιγμές, με κάποιους νικητές που η αλήθεια είναι πως ήταν αρκετά μακριά από τα standards των συγκεκριμένων βραβείων.

Και ναι, τα Oscars έχουν δοθεί σε καλλιτέχνες όπως ο Marlon Brando, η Meryl Streep και αντίστοιχου βεληνεκούς ηθοποιούς, όμως μέσα σε αυτά τα 91 χρόνια, έχουν περάσει και κάποιοι νικητές που προκάλεσαν την απόλυτη έκπληξη!

Eminem

Σίγουρα όταν σκέφτεσαι τα Oscars, ο Εminem δεν θα είναι το πρώτο πρόσωπο που θα σου έρθει στο μυαλό. Όμως από το 2003, στα βραβεία της Ακαδημίας ξημέρωσε μια καινούργια εποχή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marshall Mathers (@eminem) στις

Ο Eminem κερδίζει το βραβείο Best Original Song, για το Lose Yourself  και βάζει την υπογραφή του στην πρώτη φορά που ένα κομμάτι hip-hop γνωρίζει τόσο μεγάλη διάκριση.

Και ενώ ήταν κάτι περισσότερο από σίγουρο -όσο ήταν το Shallow για φέτος φανταστείτε- ότι το Lose Yourself θα το σηκώσει το αγαλματίδιο, ο Eminem αποφάσισε να μην παρευρεθεί στην τελετή και να μείνει σπίτι με την κόρη του!

Wallace and Gromit

Ποιος να το περίμενε όταν ο Nick Park και Steve Box δημιουργούσαν ό,τι χωρούσε η φαντασία τους πως οι ήρωες τους, θα προορίζονταν για Oscar!

Kαι όμως, ο Wallace και Gromit, χρίστηκαν η κορυφαία ταινία κινουμένων σχεδίων, ανάμεσα τους και το φαβορί, η «Νύφη» του Tim Burton. Και θα μου πείτε, πως δεν είναι μια περίεργη νίκη, αφού μιλάμε για βραβείο κινουμένων σχεδίων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wallace & Gromit (@worldofwallaceandgromit) στις

Αν όμως μαθαίνατε πως στα Bafta κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη βρετανική ταινία τι θα λέγατε;

The Muppets

Μετά από 32 χρόνια από την πρώτη τους υποψηφιότητα για Oscar, για το Best Original Song, οι Muppets κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους βραβείο το 2012!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Muppets (@themuppets) στις

Το τραγούδι Man or Muppet από την μεγάλη επιστροφή του The Muppets στη μεγάλη οθόνη καταφέρει να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο, με το αγαλματίδιο να πηγαίνει στον Bret McKenzie, τον δημιουργό ουσιαστικά της θρυλικής αυτής εκπομπής που σημάδεψε πολλές γενιές.

Cher

Συνήθως οι τραγουδιστές κερδίζουν Oscar για τη συμμετοχή τους ή την δημιουργία τους σε κάποιο τραγούδι. Όμως όχι, η Cher το κέρδισε για το υποκριτικό της ταλέντο στην ταινία Moonstruck, με υποψηφιότητες της Meryl Streep και της Glenn Close στην ίδια κατηγορία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cher (@cher) στις