Δεν είναι μόνο ο σκέτος καφές: Τα πρωινά λάθη που σε εμποδίζουν να χάσεις κιλά

Και όχι, δεν θα αναφερθούμε καν στο skip του πρωινού.
Είσαι ξανθιά; Επιβάλλεται να γνωρίζεις το γιατί η Sienna Miller βάζει κέτσαπ στα μαλλιά της

Της Μάρως Καρούση 

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάει το πρωινό μας, συχνά υπαγορεύει το πώς θα περάσει η υπόλοιπη μέρα σου. Και φυσικά, η πρωινή ρουτίνα που ακολουθείς συνδέεται άρρηκτα με τον μεταβολισμό σου και επηρεάζει το κατά πόσο θα είναι εύκολο ή δύσκολο να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να χάσει εκείνα τα 3 με 5 κιλά που σε παιδεύουν από τις γιορτές.  

Ανεξάρτητα  από το πόσο σκληρά προσπαθείς να χάσεις βάρος στη διάρκεια της ημέρας, υπάρχουν κάποιες πρωινές συνήθειες που συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους και συντονίζουν το σώμα σου προς την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων. 

Τι πρέπει να προσέξεις λοιπόν; 

Το σωματικό λίπος συσσωρεύεται στο σώμα μας από πολλές πηγές στις καθημερινές μας συνήθειες. Όπως: 

Δεν πίνετε νερό αφού ξυπνήσετε

Είναι μια εξαιρετικά απλή ρουτίνα που πρέπει να ακολουθείται κάθε πρωί και δεν πρέπει να την αγνοούμε με τίποτα. Εάν το ξεχνάς μόλις ανοίγεις τα μάτια σου, βάλε από το βράδυ ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο σου ώστε να είναι αναγκαστικά το πρώτο πράγμα που θα δεις μόλις ξυπνήσεις.  

Δεν είναι μόνο ο σκέτος καφές: Τα πρωινά λάθη που σε εμποδίζουν να χάσεις κιλά

Το νερό επιταχύνει τον μεταβολισμό και σε βοηθά να απαλλαγείς από τις ανθυγιεινές τοξίνες στο σώμα σου. Έτσι, ανεξάρτητα από το αν διψάς ή όχι, ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ  ότι πίνεις εκείνο το πρώτο ποτήρι με νερό κάθε πρωί και θα δεις το λίπος του σώματός σου να μειώνεται πιο γρήγορα!

Δεν αφήνετε τον ήλιο να μπει στο χώρο

Το φως του ήλιου είναι καλό για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά είναι ιδιαίτερα καλό όταν ξυπνάτε.

Αν σου αρέσει να κοιμάσαι με τις κουρτίνες κλειστές, ήρθε η ώρα να το σταματήσεις. Οι ακτίνες του ήλιου θα βοηθήσουν να αφυπνίσεις και το μεταβολισμό σου πέρα από τον οργανισμό σου και να προετοιμάσεις το σώμα σου με τον καλύτερο τρόπο για τη μέρα που ξεκινά.

Δεν είναι μόνο ο σκέτος καφές: Τα πρωινά λάθη που σε εμποδίζουν να χάσεις κιλά

Το θέμα είναι πως ναι, ακούγεται αστείο, αλλά ακολούθησε το για μια εβδομάδα μόνο και θα εκπλαγείς από την έκρηξη ενέργειας που θα σου δώσει η λίγο περισσότερη ηλιοφάνεια.  

Χουζουρεύεις αρκετή ώρα

Όλοι οι άνθρωποι στη Γη, λατρεύουν εκείνα τα 10 λεπτά με μισή ώρα που θα ανοίξουν τα μάτια τους και θα χουζουρέψουν στο αγαπημένο τους κρεβάτι, πριν βγουν στον κρύο έξω κόσμο.

Όμως, αυτή η extra ώρα λειτουργεί πολύ ανασταλτικά για τον μεταβολισμό σου. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ το σώμα σου αναμένει να τροφοδοτηθεί, παίρνει το μήνυμα ότι συνεχίζεις να κοιμάσαι, και παράγει λιπώδη κύτταρα.  

Μήπως ήρθε η ώρα για πρωινές αλλαγές λοιπόν;