Ανοίγοντας Facebook στα 30: Οι εξωφρενικές ατάκες που θα διαβάσει μια γυναίκα

Όταν το «γειά σου κούκλα» παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στην οθόνη του κινητού σου….
Ανοίγοντας Facebook στα 30: Οι εξωφρενικές ατάκες που θα διαβάσει μια γυναίκα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το «σε ευχαριστώ γλύκα για την αποδοχή φιλίας» και το «καλησπέρα ξαδέρφη από τα όμορφα Γιάννενα» κατάφερα να το αποφύγω για δέκα ολόκληρα χρόνια όμως όχι για πάντα. Και τώρα που το αποφάσισα κοντά στα τριάντα ήρθε η ώρα να διαπιστώσω κι εγώ γιατί οι γυναίκες γκρινιάζουν για το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και μετακομίζουν προς το Instagram.

Όσα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα και αν έχεις , αν δεν διαθέτεις τον… βασιλιά δεν μπορείς να διανοηθείς τι θα πει καμάκι, έλλειψη στοιχειώδους ορθογραφίας, κιτς εικονίτσες , ανερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι και ζωντοχήρες στα πενηντακάτι.

Αν νομίζεις πως έχεις δεχτεί… πέσιμο μέσω Instagram ή Twitter, είσαι πολύ γελασμένη. Σε όλα τα υπόλοιπα μέσα τα μηνύματα που θα δεχτείς θα είναι πολύ περιορισμένα και συνήθως ευγενικά. Στο Facebook όμως όχι. Εκεί είναι η ευκαιρία σου να νιώσεις s e x symbol για λίγο.

Τα «ευχαριστώ που γίναμε φίλοι» διαδέχονται το ένα το άλλο για να δώσουν τη σειρά τους στα «είσαι πολύ όμορφη κούκλα» αν είσαι τυχερή και στα «καλισπέρα ώμορφι γιατί δεν απανδάς;» αν είσαι άτυχη.

Ιδιαίτερη μνεία θα δώσουμε και στα πιο περίτεχνα μηνύματα που θα λάβεις με το που αποδεχτείς το αίτημα φιλίας κάποιου όπως «καλησπέρα βρίσκομαι στο Ντουμπάι για δουλειές της εταιρίας και υπολογίζω να είμαι πίσω μεθαύριο, να κανονίσουμε να βρεθούμε» με τη συμπλήρωση «αν θες» που σου δίνει και το δικαίωμα μήπως και αρνηθείς δηλαδή!

Υπάρχουν τύποι που θα δεις να την πέφτουν ακόμα και σε site… πώλησης! Ένα «Καλησπέρα κούκλα» κάτω από φωτογραφία που απεικονίζει ένα ζευγάρι παπουτσιών και γράφει τιμή 45 ευρώ. Αναρωτιέσαι τι να σκέφτηκε άραγε ο τύπος;

Είναι γνωστό πως Facebook έχουν οι γονείς σου οι θείες σου και όλοι οι συγγενείς σου αλλά το ξεχνάς για λίγο, μέχρι να έρθει ένα σχόλιο από τη μαμά σου (κάτω από την καλλιτεχνική φωτογραφία που νόμιζες πως έβγαλες, εκεί που κάθεσαι στο πεζοδρόμιο όλο χάρη) που λέει: «Εκεί που σέρνεσαι κατουράνε τα σκυλιά παιδί μου».

Ή όταν έγραψες τους αγαπημένους σου στίχους του Λέοναρντ Κοέν -για να το παίξεις και ψαγμένη εκτός από κουκλάρα- ήρθε εκείνο το σχόλιο από την αγαπημένη σου θεία να σε ενημερώσει πως την Κυριακή θα κάνει παστίτσιο αρκετό ώστε να πάρεις και τη Δευτέρα στη δουλειά. Γιατί όχι ; Το μπλοκάρισμα κλέφτης θα γίνει;

Ανοίγοντας Facebook στα 30: Οι εξωφρενικές ατάκες που θα διαβάσει μια γυναίκα

Και βέβαια υπάρχει η κατηγορία «έρχονται και δημοτικές εκλογές» με την ατάκα «Πού ψηφίζεις;», αυτή την εποχή να φοριέται πολύ.

Χωρίς περιστροφές και προκαταρκτικά ο wannabe αυριανός υπεύθυνος για την περισυλλογή απορριμμάτων του Δήμου και γιατί όχι μελλοντικός υπουργός θα σε βάλει για τα καλά σε προεκλογικό mood. Αν είσαι ειλικρινής και αυτό δεν συμβαδίζει με το συμφέρον του έχασες έναν εκνευριστικό φίλο. Αν είσαι και συμβαδίζει θα σου τάξει ουρανό και άστρα, ίσως γάμο, θα σε καλέσει για καφέ και θα προτείνει να σου βάλει και τις βενζίνες ενώ θα καταλήξεις πως μόλις κέρδισες έναν ακόμα φίλο καρδιάς στο δημαρχείο.

Αν όμως δεν απαντήσεις ενδέχεται να συμβούν όλα τα παραπάνω με αντίθετη σειρά.

Αν τώρα ήθελες να γίνεις αθλητικογράφος όταν ήσουν μικρός αλλά σε ‘φάγαν τα κυκλώματα ή νιώθεις πως έχεις τις γνώσεις του Βαρούχα αλλά η ζωή στα έφερε αλλιώς, μη στεναχωριέσαι. Για σένα υπάρχει το Facebook. Εκεί θα γράφεις τη γνώμη σου, συνήθως με κεφαλαία, ενώ όποιος τολμάει να σου φέρει αντιρρήσεις θα τον βρίζεις χυδαία και ΜΠΛΟΚ.

Όσο για τις φιλανθρωπίες εκεί να δεις πως ένα like αρκεί για να σωθεί αυτή η ανθρώπινη ζωή: ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ.

Και αναρωτιέσαι τι έκανες για να αξίζεις συγγενείς, γνωστούς και άγνωστους που πιστεύουν πως πατώντας ένα κουμπάκι θα γιατρευτεί ένας άνθρωπος , θα βρει στέγη ένας άστεγος ή θα φάνε τα παιδάκια της Αφρικής;

Έφτιαξες Facebook , αυτό έκανες…