Της Μάρως Καρούση

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να λούζεσαι το πρωί και το απόγευμα τα μαλλιά σου να έχουν ήδη λαδώσει. Αυτό φυσικά μπορεί να οφείλεται και στο σαμπουάν, τη μάσκα ή τη μαλακτική χρησιμοποιείς, καθώς μπορεί να μην είναι τα κατάλληλα για την ποιότητα της τρίχας σου.

Όμως, υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις γυναικών που όσα σαμπουάν και αν άλλαξαν, όσα φαρμακευτικά προϊόντα και αν εφάρμοσαν, το τριχωτό της κεφαλής τους δεν συνεργάστηκε.

Και έτσι, για ακόμα μια φορά, η λύση έρχεται από τα χρόνια των γιαγιάδων μας, με μια παραδοσιακή συνταγή η οποία αποτελείται από μόλις 4 υλικά και είναι ικανή να κάνει θαύματα στα μαλλιά μας, αλλάζοντας μια για πάντα την ποιότητα της τρίχας μας.

Οπότε, ειδικά εσείς που έχετε αρκετά λεπτά και εύθραυστα μαλλιά, πάρτε χαρτί και στυλό και ξεκινήστε αμέσως να σημειώνετε. 

Παίρνεις τον χυμό από ένα λεμόνι, το ανακατεύεις με μια κουταλιά της σούπας μέλι, με μισό κουταλάκι από μηλίτη και όλα αυτά, σε ένα μπολ με λίγη από την ήδη υπάρχουσα μαλακτική κρέμα που ταιριάζει στα μαλλιά σου.

Η DIY μάσκα που θα δώσει ζωή στα μαλλιά που λαδώνουν αμέσως

Έτσι, σε κάπως άλουστα μαλλιά τα οποία έχεις βρέξει πολύ ελαφρώς, εφαρμόζεις την homemade μάσκα που έφτιαξες, κάνοντας και μασάζ στο κεφάλι σου παράλληλα. Τυλίγεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και τα αφήνεις για 20 λεπτά.

Μετά το πέρας αυτής της ώρας, λούζεσαι, τα στεγνώνεις και ακολουθείς τα ίδια βήματα για τα επόμενα 5 λουσίματα.

Και πες αντίο στα μονίμως λαδωμένα μαλλιά!