Τα απόλυτα tricks για να φροντίσεις σωστά τα μαλλιά σου

Εύκολα και δοκιμασμένα.
Τα απόλυτα tricks για να φροντίσεις σωστά τα μαλλιά σου

Της Μάρως Καρούση

Πόσα ερωτήματα μας έχουν απασχολήσει στο κομμάτι της περιποίησης των μαλλιών μας

; Να βάζεις conditioner σε κάθε λούσιμο; Να λούζεσαι κάθε μέρα; Σήμερα λοιπόν, είναι η μέρα που θα απαντήσουμε σε όλα αυτά, αφού η θεραπεία των μαλλιών και το να είναι απαλά και λαμπερά, είναι πράγματα πιο εύκολα από όσο φαντάζεσαι.

Πριν ξεκινήσουμε, όμως, να σημειώσουμε πως τα υγιή μαλλιά είναι άμεσα συνυφασμένα με τη διατροφή μας, και για να αναπτύσσονται σωστά χρειάζεται σίδηρος και πρωτεΐνη.

Και να θυμάστε πως είναι φυσιολογικό να χάσετε 100 έως 150 τρίχες την ημέρα, οπότε μην πανικοβάλλεστε.

  • Χτενίστε τα βρεγμένα μαλλιά με εξαιρετική προσοχή γιατί είναι εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Πάρτε μια κλασσική χτένα με αραιά δόντια, και χτενίστε από τις ρίζες μέχρι τις άκρες  των μαλλιών σας όσο πιο απαλά γίνεται.

Τα απόλυτα tricks για να φροντίσεις σωστά τα μαλλιά σου

  • Κόψτε περίπου 1 με 2 δάχτυλα τα μαλλιά σας, κάθε 6 έως 8 εβδομάδες για να αποφύγετε τα σπασμένα άκρα να μεγαλώνουν ξανά.

 

  • Μην πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά και όποτε το κάνετε, να εφαρμόζετε πάντα κάποιο conditioner στα άκρα.  Στη συνέχεια, δοκιμάστε και χρησιμοποιήστε την ίδια μάρκα σαμπουάν και condiotioner, παίζει πολύ βασικό ρόλο!

 

  • Το conditioner πάντα να ξεβγάζεται με κρύο νερό, καθώς είναι πολύ καλό για τη λάμψη και την δύναμη της τρίχας.

 

  • Επίλεξε σαμπουάν χωρίς θειικο άλας. Και τι είναι αυτό; Ο λόγος για τον οποίο το σαμπουάν σας αφρίζει.

Όμως, η πλειονότητα του επιστημονικού κλάδου, τονίζει πως πρέπει να κοιτάμε λίγο καλύτερα τις ετικέτες πίσω από τα σαμπουάν μας και να αποφεύγουμε οποιοδήποτε σαμπουάν τα περιέχει, διότι δεν καθαρίζουν σωστά τα μαλλιά μας και είναι υπεύθυνα για τις σπασμένες τρίχες.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα και κάνοντας τα μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας, τα μαλλιά σου θα αλλάξουν όψη και θα αποκτήσουν εκείνη την λάμψη που έχουν μόλις βγαίνεις από το κομμωτήριο!