Δεν ξεχνιέται: Ο πηχτός χυμός των 90’s που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό (Pics)

Αν τον θυμάσαι είσαι σίγουρα πάνω απο 35...
Δεν ξεχνιέται: Ο πηχτός χυμός των 90's που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό (Pics)

Αν είσαι 35άρης, τον θυμάσαι σίγουρα. Βλέπετε ο συγκεκριμένος χυμός, στην πραγματικότητα δεν ήταν ακριβώς… χυμός. Ήταν ένα πηκτό μείγμα ροδάκινου και ζάχαρης που… δεν πινόταν ακριβώς.

Και για να γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες, συσκευαζόταν μέσα σε κάτι κονσέρβες ενώ πάνω του υπήρχε και το… ξεκαθάρισμα από που προέρχoνται τα ροδάκινα που αποτελούσαν το βασικό συστατικό του περιεχομένου.

«Προέρχεται από αποσυρθέντα ροδάκινα και προορίζεται για δωρεάν διανομή», έγραφε το καρτελάκι που συνόδευε τη συσκευασία για να είναι ξεκάθαρο στον καθένα πως τα συγκεκριμένα ροδάκινα είχαν ξεμείνει από την αγορά για… αδιευκρίνιστους λόγους και για να μην πάνε χαμένα μοιραζόντουσαν στα σχολεία.

Και όμως αυτόν τον χυμό κανείς 35άρης+ δεν πρόκειται να τον ξεχάσει ποτέ. Δεν θα ξεχάσει την γεύση του, τον αγώνα που έδινε να τον μεταφέρει από το σχολείο στο σπίτι, αλλά και τα μικρά ποτηράκια στα οποία τον έβαζε, για να πάει άσπρο πάτο κάτω, διαφορετικά δεν πινόταν!

Δεν ξεχνιέται: Ο πηχτός χυμός των 90's που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό (Pics)

Και όμως αυτός ο χυμός που τότε με τη βία τον έπινες σήμερα αποτελεί για εκείνη τη γενιά ένα κομμάτι της παιδικής της ηλικίας. Μια ανάμνηση που όταν τη φέρνεις στο μυαλό χαμογελάς ασυναίσθητα. Γιατί διάολε, μπορεί να μην πινόταν, ήταν όμως κομμάτι από τα πιο ξέγνοιστα χρόνια της ζωής μας.

Το μείγμα αυτό που με πολύ μεγάλη φαντασία ονομαζόταν «χυμός» ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας της τότε κυβέρνησης με τους παραγωγούς ροδακινων. Ουσιαστικά το κράτος τους είχε κάνει τη χάρη να συνάψει μαζί τους μια σύμβαση ώστε να μην πετάνε τη σοδειά που τους περίσσευε και έτσι τα ροδάκινα που θα πήγαιναν χαμένα να καταλήγουν στα σχολεία και από εκεί στις… κοιλιές των παιδιών. Αλήθεια έχετε ακόμα τη γεύση του στο στόμα σας;

Δεν ξεχνιέται: Ο πηχτός χυμός των 90's που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό (Pics)

What's Next