Κι όμως, υπάρχει λόγος να τρως σοκολάτα κάθε μέρα

Φάτε λοιπόν με τις ευλογίες της επιστήμης.
Κι όμως, υπάρχει λόγος να τρως σοκολάτα κάθε μέρα

Της Μάρως Καρούση

Και ναι, ήρθε εκείνη η μέρα της απόλυτης δικαίωσης, εκείνη η μέρα που έχουμε τα επιστημονικά πορίσματα ως την τέλεια δικαιολογία για να καταναλώνουμε την αγαπημένη μας σοκολάτα.

Γιατί πλέον έχουμε αποδείξεις ότι η σοκολάτα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία μας, με αυτό να μας δημιουργεί ένα τεράστιο χαμόγελο. 

Τι λες; Πάμε να μάθουμε τα οφέλη της;

Μειώνει τον κίνδυνο του εμφράγματος 

Σουηδική έρευνα απέδειξε πως οι γυναίκες που καταναλώνουν πάνω από 50 γραμμάρια σοκολάτα και συγκεκριμένα μαύρη (εντάξει μην τα θέλουμε όλα δικά μας), μειώνουν τον κίνδυνο του εμφράγματος κατά 20%. 

Κι όμως, υπάρχει λόγος να τρως σοκολάτα κάθε μέρα

Καρδιά 

Μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας ημερησίως, μειώνει αισθητά τον κίνδυνο φλεγμονής στην καρδιά, ακριβώς δηλαδή αυτό που προκαλεί τις καρδιοπάθειες. 

Δέρμα 

Καθημερινή μικρή ποσότητα σοκολάτας,  κάνει πολύ καλό στο δέρμα μας, αφού συγκεκριμένα η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή που μας προστατεύουν από τις ακτίνες UV του ήλιου.  

Κι όμως, υπάρχει λόγος να τρως σοκολάτα κάθε μέρα

Αίμα 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Harvard, οι άνθρωποι που κατανάλωσαν περισσότερη σοκολάτα για δύο εβδομάδες, συγκριτικά με την άλλη ομάδα ανθρώπων που δεν κατανάλωσε καθόλου, είχαν πολύ καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.  

Μακροζωία 

Ξανά σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Harvard, η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να προσθέσει μέχρι και δύο χρόνια παραπάνω ζωής.

Αυτό βασίστηκε στην ιστορία της Jeanne Luise Calment, η οποία έζησε 122 χρόνια και ένα από τα κύρια μυστικά της, ήταν πως κατανάλωνε πάνω από ένα κιλό σοκολάτας την εβδομάδα!

Νιώθεις και εσύ την ανάγκη να ανοίξεις περήφανα μια σοκολάτα, έτσι;