Πάνω από 3 είσαι πλέον μεσήλικας: 5 λέξεις που αν τις χρησιμοποιείς ακούγεσαι γέρος

Συλλαβή και άσπρη τρίχα!
Πάνω από 3 είσαι πλέον μεσήλικας: 5 λέξεις που αν τις χρησιμοποιείς ακούγεσαι γέρος

Τα χρόνια περνάνε και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Όσο και αν προσέχεις, όσο και αν χαλιέσαι, είναι αναπόφευκτο:

Θα κάνεις ρυτίδες, τα μαλλιά σου θα πέσουν, οι αντοχές σου θα μειωθούν και τα Σαββατόβραδα θα βλέπεις απαραιτήτως «Στην υγειά μας, ρε παιδιά».

Όπως δεν μπορείς να εμποδίσεις λοιπόν όλα τα παραπάνω, έτσι δεν μπορείς να εμποδίσεις και μια άλλη κλασική συνέπεια των γηρατειών:

Να μιλάς σαν μπάρμπας!

Μπορεί λοιπόν τώρα να πιστεύεις πώς δεν θα γίνεις ποτέ ο θείος του «εγώ θα κάτσω με τη νεολαία», αλλά κάποτε θα χαμογελάνε και με σένα οι νεότεροι.

Όπως χαμογελάς εσύ σήμερα με τους γονείς/θείους/παππούδες που προδίδουν θέλοντας και μη την ηλικία τους, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως οι εξής:

Μπανιερό

Αναρωτιέσαι τι είναι πιο ντροπιαστικό: Να φοράς μαγιό σωβρακάκι στην παραλία ή να το αποκαλείς «μπανιερό»; Σε κάθε περίπτωση φαντάζεις πιο παλιομοδίτικος και από σεμεδάκι απλωμένο σε τηλεόραση.

Εγγλέζικα

Λέξη-απόλυτο κριτήριο. Μπορεί να μαρτυρήσει ραμολιμέντο που κρατιέται καλά ή θείτσα που έχει πλακωθεί στα μπότοξ μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Είναι αδύνατο να λες «εγγλέζικα» αντί για «αγγλικά» και να είσαι under 62,5 χρονών.

Τσακμάκι

Μαγκιόρικο και της πιάτσας πλην όμως ξεπερασμένο. Εκτός από συρτάρι, το βρίσκεις και σε χρονοντούλαπο. Ούτε στο πλαίσιο τράκας από αλανιάρη μπάρμπα που παίζετε δίπλα-δίπλα «Κίνο» στο προπο-τζήδικο δεν χρησιμοποιείται…

Τεντιμπόης

Βρίσκεται στην ίδια συνομοταξία (λόγω και γλωσσικής συγγένειας) με τον «καμπόη». Συνοδεύεται συνήθως και από τον χαρακτηρισμό «παλιόπαιδο», όταν βγαίνει από τα χείλη παππού που έχει βγει εκτός εαυτού…

Μίκυ Μάου

Προσοχή! Δεν έχει γραφτεί λάθος. Η σωστή, παλιομοδίτικη αναφορά γίνεται απαραιτήτως χωρίς σίγμα. Και δεν αναφέρεται μονάχα στο συγκεκριμένο του Ντίσνεϊ, αλλά σε ΟΛΑ τα κινούμενα σχέδια.

Πηγή

What's Next