Ο χυμός που πρέπει να πίνεις κάθε πρωί για να γλιτώσεις από τις ιώσεις

Και ο επιστημονικός κλάδος το επιβεβαιώνει.
Ο χυμός που πρέπει να πίνεις κάθε πρωί για να γλιτώσεις από τις ιώσεις

Της Μάρως Καρούση

Ο χειμώνας βρίσκεται ακόμα εδώ και τα κρούσματα γρίπης είναι πιο σοβαρά από ποτέ, με τον απολογισμό να δημιουργεί θλίψη.

Σίγουρα γνωρίζουμε κάθε προληπτικό μέτρο, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών, η σωστή διατροφή, το να μην αγγίζουμε το πρόσωπο και του στόμα μας όταν είμαστε σε κάποιον «επικίνδυνο» χώρο όπως είναι τα ΜΜΜ, όπως φυσικά και το αντιγριπικό εμβόλιο.

Ένα μέτρο που σύμφωνα με τον ιατρικό κλάδο, δεν έχει κανένα νόημα να λάβει χώρα τώρα, στην έξαρση της γρίπης.

Ξέρεις, όμως, τι έχει νόημα σύμφωνα με μια σειρά πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν σε πληθώρα πανεπιστημίων ανά τον κόσμο; Η βιταμίνη C! Σα να λέμε ο χυμός πορτοκάλι.

Πάμε να δούμε πως αντέδρασαν στην πρόσληψη βιταμίνης C, τέσσερις ομάδες εθελοντών. Δύο εξ’ αυτών έλαβαν 3 γραμμάρια βιταμίνη C την ημέρα, η τρίτη ομάδα 6 και η τέταρτη ένα φάρμακο placebo.

Τι παρατηρήθηκε λοιπόν;

Η τρίτη ομάδα στην οποία χορηγήθηκαν 6 γραμμάρια βιταμίνη C, σε καθημερινή βάση, παρουσίασε 8% μικρότερη διάρκεια στο κρυολόγημα, από ό,τι οι δυο πρώτες ομάδες με τα 3 γραμμάρια και 20% μικρότερη διάρκεια συγκριτικά με την ομάδα στην οποία είχε χορηγηθεί το placebo.

Ο χυμός που πρέπει να πίνεις κάθε πρωί για να γλιτώσεις από τις ιώσεις

Για να επιβεβαιωθεί η θεωρία, πραγματοποιήθηκε και μια δεύτερη δοκιμή στην οποία χορηγήθηκε δόση των 4 και των 8 γραμμαρίων αλλά μόνο την πρώτη μέρα εκδήλωσης των συμπτωμάτων και σε μια από τις ομάδες, εικονικό φάρμακο ξανά.

Πόρισμα

Η ομάδα των 8 γραμμαρίων, εμφάνισε 19% μικρότερη διάρκεια του κρυολογήματος σε σχέση με αυτούς που είχαν λάβει το εικονικό φάρμακο και 10% σε σχέση με αυτούς που είχαν λάβει τα 4 γραμμάρια βιταμίνη C.

Ποια είναι η σωστή δοσολογία όμως;

Σύμφωνα με τον επιστημονικό κλάδο, η βιταμίνη C είναι σωτήρια για την υγεία μας, αλλά δεν αρκούν 6 με 10 γραμμάρια τη μέρα για να προλάβεις τις ιώσεις.

Η σωστή δοσολογία είναι τουλάχιστον 15 γραμμάρια ημερησίως, είτε ως προληπτικό μέτρο, είτε ως αντιμετώπιση του ήδη υπάρχοντος κρυολογήματος.

Μήπως ήρθε η ώρα να δικαιώσεις τη μαμά σου, που σε κυνηγούσε με εκείνον τον χυμό πορτοκάλι καθημερινά;