Δύο υπέροχα και δύο… creepy έθιμα του Αγίου Βαλεντίνου ανά τον κόσμο

Στην πόλη του Shakespeare ή στη χώρα που ντύνεσαι στα μαύρα και πενθείς τη μοναξιά σου;
Δύο υπέροχα και δύο... creepy έθιμα του Αγίου Βαλεντίνου ανά τον κόσμο

Της Μάρως Καρούση 

Έχει καθιερωθεί ως η μέρα των ερωτευμένων και καλώς η κακώς, έχει κάποιες στερεοτυπικές συνήθειες που αν μη τι άλλο, θεωρούσαμε πως έχουν ισχύ σε πολλές χώρες του κόσμου.

Που ακόμα και αν δεν είσαι μεγάλος fan του Αγίου Βαλεντίνου, με τα αρκουδάκια, τα σοκολατάκια και τα λουλούδια, τα έχει πλέον συνηθίσει το μάτι σου, έχει καταφέρει να τα «χωνέψει» το στομάχι σου και πιστεύεις πως έτσι γιορτάζουν τον Άγιο και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Πιθανότατα όχι, γιατί αν θεωρείς πως οι XL αρκούδοι, είναι ό, τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει για τις 14 Φεβρουαρίου, μάλλον δεν έχεις δει το πώς γιορτάζουν στην Νότια Κορέα την γιορτή των ερωτευμένων ή ακόμα καλύτερα, τη γιορτή του «είμαι-απελπισμένος-με-τη-μοναξιά-μου-θα-τη-θρηνήσω-φορώντας-μαύρα». 

Νότια Κορέα 

Πιο αναλυτικά λοιπόν, αυτή η γιορτή για την Νότια Κορέα δεν κρατάει μια μέρα, καθώς είναι εκείνη χώρα που έκανε τη δεύτερη ευκαιρία νόμο. Και αν δεν πιάσει ούτε η μία ούτε η άλλη, τότε τα βάφουμε μαύρα, οριακά στην κυριολεξία. 

Εάν λοιπόν δεν έχεις λάβει ή δώσει κάποιο δώρο στις 14 Φεβρουαρίου, έχεις ακόμα μια ευκαιρία να το κάνεις στις 14 Μαρτίου.

Δύο υπέροχα και δύο... creepy έθιμα του Αγίου Βαλεντίνου ανά τον κόσμο

Εάν ούτε τότε υπάρξει κάποια εξέλιξη, στις 14 Απριλίου οφείλεις ως παραγκωνισμένη single να «πενθήσεις» τη μοναξιά σου, φορώντας αποκλειστικά μαύρα ρούχα και τρώγοντας Jajagmyeon, noodles με μαύρη σάλτσα φασολιών.  

Μαλαισία 

Και αν σκέφτεσαι «Εντάξει μικρό το κακό, περίμενα κάτι πιο απελπισμένο», θα υπάρχει πάντα και η Μαλαισία.

Εκείνο το μέρος όπου οι γυναίκες μαζεύονται στις όχθες του ποταμού της πόλης, γράφουν το όνομα και το τηλέφωνό τους πάνω σε πορτοκάλια και τα ρίχνουν εκεί. 

Φυσικά με σκοπό να τα βρει ο  Τhe One και να τις πάρει τηλέφωνο ώστε να γίνει ο Bαλεντίνος τους και εν δυνάμει ο σύζυγός τους. 

Δύο υπέροχα και δύο... creepy έθιμα του Αγίου Βαλεντίνου ανά τον κόσμο

Βέβαια για να απαλύνουμε τον creepy χαρακτήρα των  2 προηγούμενων χωρών, εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες μας στον Καναδά. 

Καναδάς 

Εκείνο το μέρος που βρίσκει το πραγματικό νόημα στις 14 Φεβρουαρίου και αυτό είναι πολύ απλά η αγάπη σε όλες τις μορφές της. Είναι μια αρκετά αγαπημένη γιορτή για όλον τον κόσμο καθώς δεν υπακούει στη μόδα που επιτάσσει να χαμογελάς όχι μόνο επειδή έχεις ταίρι. Επιτάσσει να χαμογελάς επειδή αγαπάς τους φίλους σου, την οικογένειά σου, και φυσικά τον/την σύντροφό σου. 

Ακόμα και στα σχολεία εκείνη τη μέρα, τα παιδιά γράφουν κάρτες για να εκφράσουν την αγάπη τους, ανεξαρτήτως αποδέκτη. 

Ιταλία 

Βέβαια, υπάρχουν και εκείνες οι ρομαντικές ψυχές που θα συγκινηθούν στο έπακρον με το πώς γιορτάζεται ο Άγιος Βαλεντίνος στην Ιταλία και δη στην Βερόνα, την πόλη που έζησε το πιο διάσημο ερωτευμένο ζευγάρι όλων των εποχών, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα του Shakespeare.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TRAVEL COUPLE ※ LIFESTYLE (@motiontoroam) στις

Η Βερόνα εκείνη τη μέρα «ντύνεται» στα κατακόκκινα με τις μουσικές και τους χορούς να κρατούν τρεις μέρες και moto «Αν αγαπάς κάποιον φέρ’ τον στη Βερόνα», χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν για να κερδίσουν το βραβείο καλύτερου ερωτικού γράμματος…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη byarmani #byarmanihome (@thearmanihouse) στις

…στον διάσημο τοίχο της Ιουλιέτας!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victor Frade (@frade.victor) στις

Αυτά είναι έθιμα!