- ½ μήλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
- 1 κουταλιά νερό
- 15 γραμμάρια βούτυρο
Ανακατεύεις το βούτυρο (χωρίς να το λιώσεις) με το αλεύρι, και τη ζάχαρη. Σε μια κούπα ανακατεύεις το μήλο, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια ή το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλλα και το νερό.
Ψήνεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά, και προσθέτεις το μείγμα με το βούτυρο το αλεύρι και τη ζάχαρη από πάνω και ψήνεις για ακόμα 2 λεπτά.