Κράτα σημειώσεις: 6 συμβουλές για τις σχέσεις με την υπογραφή της Samantha Jones

Γιατί ναι δεν ήταν όλα γύρω από το s e x.
Κράτα σημειώσεις: 6 συμβουλές για τις σχέσεις με την υπογραφή της Samantha Jones

Της Μάρως Καρούση 

Με την είσοδο του Sex and the City στη γυναικεία ιδιοσυγκρασία και στο σύμπαν της Αφροδίτης, οι νοοτροπίες άλλαξαν, οι ορίζοντες «άνοιξαν», και μια νέα εποχή για τις σχέσεις και τους άντρες μπήκε στο προσκήνιο.

Η γυναικεία σεξουαλικότητα σταμάτησε να είναι θέμα ταμπού και 4 γυναίκες μπήκαν στην καθημερινότητά μας, αποτελώντας 4 διαφορετικά πρότυπα για κάθε μια εκεί έξω.

Και ναι, το σύνηθες σε τέτοιες θεματολογίες, σχετικά με τους άντρες και τις σχέσεις, είναι να τοποθετούμε στην πρωταγωνίστρια γραμμή την… πρωταγωνίστρια της τετράδας αυτής, Carrie Brandshaw.

Όμως κάθε μία από αυτές, μας χάρισαν εξαιρετικά έξυπνες και ουσιαστικές συμβουλές, με την πιο «αδικημένη» σε αυτό το θέμα να είναι ο, για πολλούς, υπερβολικός χαρακτήρας, της Samantha Jones.

Η Kim Cattrall ενσάρκωσε έναν από τους ισχυρότερους θηλυκούς χαρακτήρες που εμφανίστηκαν ποτέ στην τηλεόραση, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή. Οι απόψεις της για την αγάπη, το s e x και τις σχέσεις θα είναι πάντα επίκαιρες με την διαχρονικότητα του αγαπημένου και μόνιμου (αυτό)σαρκασμού της, οπότε πάμε να δούμε ποιες ήταν οι 6 βασικότερες που ακούσαμε από αυτήν.

Κράτα σημειώσεις: 6 συμβουλές για τις σχέσεις με την υπογραφή της Samantha Jones

«Σε αγαπώ, αλλά αγαπώ εμένα περισσότερο»

Έβαλε τη ζωή της, την προσωπικότητά της, τον εγωισμό της αν θες, στο προσκήνιο, χωρίς κανένα ποσοστό ενοχών, και μας έμαθε πως αν δεν καταφέρεις να αγαπήσεις εσένα πρώτα, με τα καλά και τα κακά σου, δεν θα είσαι ποτέ ικανή να αγαπήσεις κάποιον άλλο.

«Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις μόλις τελειώνει μια σχέση, είναι να προχωρήσεις»

Και η ίδια το συνεχίζει υποστηρίζοντας πως με το να αντανακλάς ξανά και ξανά το παρελθόν στο τώρα, το μόνο που μπορεί να καταφέρεις, είναι να κάνεις τα πράγματα χειρότερα.

Διαφωνείς;

«Άκουσε με, ο τέλειος άντρας είναι μια οφθαλμαπάτη. Ξεκινήστε να ζείτε τη ζωή σας»

Στην ουσία, η υπόλοιπη τριάδα του cast «έφαγε» ένα μεγάλο μέρος της ζωής του (πιο συγκεκριμένα των κύκλων της σειράς), αναζητώντας τον τέλειο άντρα.

Ο τέλειος άντρας όμως, φυσικά και δεν υπάρχει, καθώς όπως μας είπε και η Samantha, το τέλειο είναι μια οφθαλμαπάτη. Άλλωστε, εσύ είσαι τέλεια για να το ψάχνεις κιόλας;

«Εάν ένας άντρας φαίνεται καλός, πιθανότατα είναι»

Πολέμια του non stop drama, απομυθοποίησε με μια φράση κάθε κουβέντα γυναικών που στήθηκε πάνω στο «Ποιο να είναι το ελάττωμά του, γιατί είναι too good to be true».

Μας είπε λοιπόν να σταματήσουμε να ψάχνουμε συνέχεια «δράκους», κάνοντας σενάρια ξανά και ξανά. Τα πράγματα μερικές φορές, είναι ακριβώς όπως φαίνονται.

«Θα υπάρχει πάντα ένας άτυπος διαγωνισμός με τους πρώην. Ονομάζεται ποιος θα ζήσει πιο μίζερα από τον άλλο»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Samantha Jones (@samanthajonespr) στις

Ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα κλισέ, του είμαι υπεράνω και εύχομαι να φτιάξει τη ζωή του με την επόμενή του σχέση.

Πάντα θα υπάρχει αυτός ο διαγωνισμός με τους πρώην για το ποιος το ξεπερνάει καλύτερα και ήρθε η ώρα να έρθουμε αντιμέτωπες με αυτό.

«Αυτό δεν είναι αγάπη, αυτό είναι s e x»

Η ιέρεια της γυναικείας σεξουαλικής απελευθέρωσης, είπε πολλά για το κεφάλαιο s e x. Εάν κρατήσουμε ένα από όλα αυτά, σίγουρα θα ήταν το δικαίωμα της γυναίκας να μπορεί και αυτή, όχι μόνο το αντρικό φύλο, να διαχωρίσει την αγάπη από το s e x.

Και η Samantha Jones, αυτό της το quote, το τίμησε δεόντως!