Δύο τρόποι για να καθαρίσεις τα πινέλα σου εύκολα και γρήγορα

Για τα πινέλα σου επιβάλλεται να είναι πάντα καθαρά.
Δύο τρόποι για να καθαρίσεις τα πινέλα σου εύκολα και γρήγορα

Του make-up artist Πέτρου Τσαμπούκου

Ξέρω πόσο αγαπάς το μακιγιάζ και ότι έχει να κάνει γύρω από αυτό. Σου αρέσει να δημιουργείς διάφορα looks και να πειραματίζεσαι με την εικόνα σου.

Τι γίνεται, όμως, όταν τα πινέλα σου καταλήγουν βρώμικα με αρκετά προϊόντα επάνω και δε ξέρεις πως να τα καθαρίσεις σωστά;

Η αλήθεια είναι πως μπορείς να πάθεις μεγάλη ζημιά στο πρόσωπό σου από βρώμικα πινέλα, από μόλυνση έως ακμή. Γι’ αυτό επειδή και τα πινέλα είναι κάπως ακριβό σπορ πρέπει να τα φροντίζεις.

Ένας σχολαστικός και πάντα αποτελεσματικός τρόπος είναι να προμηθευτείς μια μπάρα σαπουνιού με αντιβακτηριδιακή δράση (εγώ χρησιμοποιώ Dettol ) και κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης να τρίψεις επάνω στη μπάρα σου όλα τα πινέλα και να ξεβγάλεις με άφθονο νερό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MaryHadaLittleGlam3 (@maryhadalittleglam3) στις

Στη συνέχεια αν τα πινέλα είναι από φυσική τρίχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα μαλλιών (σωστά διάβασες ) να την αφήσεις για 5 λεπτά και να ξεβγάλεις κανονικά, δηλαδή όπως θα έκανες στα δικά σου μαλλιά.

Έπειτα τα αφήνεις μόνα τους να στεγνώσουν επάνω σε μία πετσέτα απορροφητική.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Le_charme_feminin (@beauty_fashion_conceils) στις

Ο πιο σύντομος τρόπος είναι με ειδικά καθαριστικά για πινέλα που πωλούνται στο εμπόριο να τα καθαρίσεις επάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι ο εύκολος τρόπος γιατί αποστειρώνουν γρήγορα τα πινέλα όμως δεν τα καθαρίζουν σε βάθος και μακροπρόθεσμα ενδέχεται να επηρεάσουν την ποιότητα της τρίχας των πινέλων σου. Είναι ένας τρόπος να τα καθαρίζουμε και εμείς οι επαγγελματίες όταν έχουμε αναλάβει πολλά μακιγιάζ το ένα μετά το άλλο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη COLETTE VANPAEMEL (@blondeincontour) στις

Διάλεξε τι σου ταιριάζει και πες «ναι» στα καθαρά πινέλα που θα σου κρατήσουν χρόνια με τη σωστή φροντίδα.