Απλώς… δεν σε θέλει

Όχι, δεν είναι στρατηγική αδιαφορία, είναι πραγματική αδιαφορία.
Απλώς… δεν σε θέλει

Της Ελένης Τύπου

Τις περισσότερες φορές όταν μας αρέσει κάποιος, συμβαίνουν δύο πράγματα στο μυαλό μας:

Πρώτον, τον μυθοποιούμε, που σημαίνει ότι αποκλείουμε όλα τα αρνητικά του χαρακτηριστικά και δεν τα βλέπουμε μέσα από τα ροζ γυαλιά του έρωτά μας.

Και δεύτερον, θέλουμε να πιστεύουμε πως αρέσουμε και σε εκείνον, οπότε ερμηνεύουμε όλες τις κινήσεις του ως μέθοδο για να σε κατακτήσει, ως δείγματα ότι σε θέλει και προσπαθεί να το φέρει από δω και από κει, απλώς δεν το λέει ευθέως, γιατί να μη χαθεί η μαγεία.

Ενώ τελικά το μόνο μαγικό που συμβαίνει, είναι το δικό σου illusion.

Πως βλέπεις εσύ μία κίνησή του και πως μπορεί να είναι πραγματικά;

Όταν σε πλησιάζει και σου ζητάει μια εξυπηρέτηση, επειδή η γυναίκα του 2ου ξαδέρφου σου από την πλευρά της μαμάς σου δουλεύει σε μια δημόσια υπηρεσία, όχι δεν είναι εμπνευσμένος τρόπος για να πιάσετε την κουβέντα και να ξεκινήσει ένα φλογερό φλερτ, θέλει απλώς να εκμεταλλευτεί τις γνωριμίες σου.

Σε βλέπει σαν ξερολούκουμο με γνωριμίες στην τάδε δημόσια υπηρεσία.

Όταν του έχεις στείλει 3 μηνύματα στο messenger και δεν απάντησε σε κανένα, μάλλον δεν επιστρατεύει το σχέδιο «Jason Statham των μηνυμάτων – πολύ σκληρός για να απαντάω» για να σε συναρπάσει και να τον θέλεις ακόμη πιο πολύ, μάλλον απλώς δε θέλει να σου απαντήσει, και η μη απάντηση, είναι η απάντηση.

Όταν σου ζητάει συνέχεια μπλάνκο (ή κάτι υλικό τελοσπάντων). Αναρωτιέσαι μήπως είναι δουλεμένη μέθοδος προσέγγισης; Μήπως θέλει να έρθετε πιο κοντά; Συνήθως όμως όταν τίθεται ζήτημα φλερτ, αποφεύγεται να ζητούνται υλικά πράγματα. Έχετε ακούσει ποτέ κάποιον έρωτα παράφορο να ξεκίνησε όταν αυτός της ζήτησε μπλάνκο;
Γι’ αυτό καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Άσε που ο τύπος κάνει συνέχεια λάθη.

Όταν ανεβάζει τραγούδι του Μαραβέγια. Δεν είναι απαραίτητα για σένα. Μπορεί απλώς να του αρέσει ο Μαραβέγιας. Μη βλέπεις εσένα που ανεβάζεις «Σ’εχω βρει και σε χάνω», επειδή τον πέτυχες σήμερα τυχαία έξω από το εμπορικό την ώρα που έφευγε.

Αν δε, κάνει like στο τραγούδι, που ανέβασες, τότε πια μπορείς να τον αποκλείσεις εντελώς. Δεν έχετε ακούσει την παροιμία που λέει: «Αν σου κάνει like σε τραγούδι, αυτός για τον οποίον ανέβασες το τραγούδι, τότε δεν καρδιοχτυπά για σένα»;