Βρες το χειρότερο: Τι μπορεί να πάει στραβά στο πρώτο ραντεβού

Για να είμαστε προετοιμασμένες...
Βρες το χειρότερο: Τι μπορεί να πάει στραβά στο πρώτο ραντεβού

Της Μάρως Καρούση 

Κεφάλαιο «πρώτο ραντεβού» λοιπόν!

Πόσοι 6ωροι καφέδες με φίλες έχουν αναλωθεί για αυτό το θέμα, πόσα ομαδικά chats με τις κολλητές έχουν υπερφορτωθεί με φωτογραφίες με πιθανά outfits, με πιθανά θέματα συζήτησης για τις αμήχανες στιγμές και για ερωτήσεις που καλό θα ήταν να ειπωθούν;

Όπως φυσικά και για εκείνα τα θέματα και ερωτήσεις που καλό θα ήταν να μην ειπωθούν… Γιατί ναι, είναι πολύ όμορφο να γνωρίζεις έναν άνθρωπο που σου αρέσει, και να βγαίνεις μαζί του με σκοπό να μάθεις πράγματα για αυτόν και αν τελικά ταιριάζετε.

Όμως τι από όλα αυτά θεωρείται άβατο;

Ποια είναι εκείνα τα μονοπάτια στα οποία δεν πρέπει να κινηθείς στο πρώτο ραντεβού ή αν προσπαθήσει να σε «βάλει» το ραντεβού σου, ίσως πρέπει να τρέξεις;

Πρώην

Fire, fire, aboard! Σου αρέσει λοιπόν, και αποφασίζεις να βγεις μαζί του ώστε να τον γνωρίσεις. Εδώ φυσικά μπαίνει στην κουβέντα μας το βασικό κομμάτι ότι βγαίνεις για να γνωρίσεις αυτόν, όχι το παρελθόν του. Βέβαια, σίγουρα θα αναφερθείτε σε προηγούμενες σχέσεις για να αντιληφθείς αν θέλετε τα ίδια πράγματα, αν είναι άνθρωπος της μονιμότητας ή μια άλλη πεταλουδίτσα!

Βρες το χειρότερο: Τι μπορεί να πάει στραβά στο πρώτο ραντεβού

Όμως! Δεν υπάρχει χειρότερο θέμα συζήτησης για δύο ανθρώπους που βγαίνουν πρώτη φορά, από το να ακουστεί η φράση «Α, με την Κατερίνα ήμασταν μαζί 7 χρόνια και δεν ξέρω αν θα βρω άλλη γυναίκα στη ζωή μου που θα με κάνει να νιώσω έτσι».

Απάντηση; «Γύρνα στην Κατερίνα!».

Αγένεια

Είναι κάτι που σίγουρα δεν μπορείς να αντιληφθείς από τα μηνύματα που ενδεχομένως έχετε ανταλλάξει, ή από τις 2-3 φορές που έχετε βρεθεί σε κοινή παρέα.

Μέχρι τη στιγμή που βγαίνετε έξω και πηγαίνετε σε ένα μαγαζί για φαγητό. Μέχρι τη στιγμή που παραγγέλνετε και γυρίζει και λέει στην σερβιτόρα «Περιμένουμε 10 λεπτά να σου πούμε, τι κάνεις πια, είμαστε ή δεν είμαστε πελάτες;».

Απάντηση; «Γύρνα στην Κατερίνα!», ξανά.

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη…

… λέξη από τα χείλη σας δεν βγαίνει indeed! Μπορεί στις πρώτες σας συζητήσεις/συναντήσεις σε εκείνη την κοινή παρέα, να είχατε πληθώρα θεμάτων για ανάλυση, μέχρι τη στιγμή που θα μείνετε μόνοι σας.

Και το πρόβλημα υπόκειται στο ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς αν φταίει το πέπλο άγχους που κουβαλάει το πρώτο ραντεβού ή αν όντως δεν έχετε τελικά τίποτα να πείτε.

Too much info

Και όλα κυλάνε καλά, όλα κυλάνε ομαλά και εσύ σκέφτεσαι «Κοίτα να δεις που απέναντι μου έχω έναν φυσιολογικό άνθρωπο».

Μέχρι τη στιγμή που ακούγεται η φράση «Είσαι πολύ όμορφη με αυτά τα μαλλιά, αν και το 2015 σε εκείνη τη φωτογραφία που ήσουν στην Νάξο με τις φίλες σου που είχες εκείνο το λίγο πιο σκούρο μαλλί, ήσουν ακόμα ωραιότερη»…

Βρες το χειρότερο: Τι μπορεί να πάει στραβά στο πρώτο ραντεβού

Απάντηση; Ξεκίνα σιγά σιγά και χωρίς να δώσεις στόχο στο μαγαζί, να τρέχεις. Αν είσαι τολμηρή ωστόσο, μπορείς να τον ρωτήσεις πριν το τρέξιμο, ποιο μαλλί ακριβώς εννοούσε γιατί και εσύ μια αλλαγή ίσως την χρειάζεσαι! 

Εγώ-εγώ-εγώ

Η μάστιγα των πρώτων ραντεβού. Που 2 μπουκάλια κρασί δεν είναι ικανά να σε κάνουν να αντέξεις, τον ένα και μοναδικό μονόλογο του συνοδού σου, που σαν άλλη Ηλιάνα Παπαγεωργίου, τα έχει κάνει όλα.

Απάντηση; «Από μένα είναι όχι.