To Harvard απεφάνθη: Αυτά είναι τα 3 κοινά στοιχεία όλων των ευτυχισμένων και επιτυχημένων ανθρώπων

Σύμφωνα με επίσημες έρευνες του Harvard φυσικά.
Πώς να διώξεις εύκολα και γρήγορα την κούραση από το πρόσωπό σου

Της Μάρως Καρούση 

Φυσικά και θα κάνουμε το απαραίτητο disclaimer πως ο κάθε άνθρωπος όντας μοναδικός, έχει και τα δικά του στοιχεία και παραμέτρους ώστε να είναι ευτυχισμένος και επιτυχημένος.

Ωραία μέχρι εδώ, όμως όταν το Harvard προχωράει σε έρευνα σχετικά με τα επίσημα στατιστικά του τι κοινό έχουν όλοι όσοι είναι πραγματικά επιτυχημένοι και χαρούμενοι στη ζωή τους, δεν μπορούμε παρά να τα παραθέσουμε, γιατί, που ξέρεις;

Μπορεί να τα έχεις όλα!

Ενάντια στο φυσιολογικό

Όλοι οι λίγο πιο επιτυχημένοι από τον μέσο όρο άνθρωποι, έχουν την τάση να μην επικροτούν το ρητό go with the flow, αλλά να πηγαίνουν τελείως κόντρα σε αυτό.

Ο λόγος είναι πως το πάθος που έχουν για αυτό που θέλουν και πιστεύουν, είναι τόσο ισχυρό που δεν θα τους σταματήσει τίποτα. Ούτε τα ενδεχόμενα επικριτικά σχόλια του κόσμου για τις επιλογές τους, ούτε καν οι κίνδυνοι που μπορεί να συναντήσουν.

Αρχή – μέση – τέλος

Μπορεί η οργάνωση και το full πρόγραμμα των πάντων να σε συγχύζει και να «σκοτώνει» των αυθορμητισμού του πάθους που είπαμε πάνω, όμως οι επιτυχημένοι άνθρωποι ό, τι και αν βάλουν στόχο, τουλάχιστον θα το ολοκληρώσουν.

To Harvard απεφάνθη: Αυτά είναι τα 3 κοινά στοιχεία όλων των ευτυχισμένων και επιτυχημένων ανθρώπων

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως το αποτέλεσμα θα στεφθεί με επιτυχία απαραίτητα, αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει και δεν θα μείνει ημιτελής η προσπάθεια.

Χαίρονται με τις επιτυχίες των άλλων

Οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι, εκείνοι με το αληθινά μεγάλο χαμόγελο, δεν θα «σκοτεινιάσουν» ποτέ με τις επιτυχίες των άλλων, αντίθετα θα χαρούν ουσιαστικά με αυτές και θα πουν ειλικρινά μπράβο και συγχαρητήρια.

Και αυτό γιατί εκείνοι και η ανασφάλεια δεν συναντήθηκαν ποτέ. ‘Η και να συναντήθηκαν, άλλαξαν πεζοδρόμιο όπως κάνεις με εκείνους τους παλιούς συμμαθητές που δεν θες να πεις ούτε γεια!

Και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους, μπροστά σε ό, τι και αν κατάφεραν.